Ідея для вегетаріанської вечері: лазанья з запеченими овочами і сиром

1 жовтня 2020, 20:12
Такий варіант лазаньї приємно вас здивує

Лазанья із запеченими овочами

Ця смачна лазанья в селянському стилі з додаванням овочів обов'язково стане улюбленою стравою вашої родини. Її можна готувати в будь-який час року, міняючи склад начинки по сезону.

Лазанья з запеченими овочами

Реклама

Лазанья із запеченими овочами

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 571 ккал на порцію

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 2 червоні цибулини
  • По 1 маленькому червоному і жовтому перцю
  • 2 середніх кабачки
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 225 г помідорів чері
  • 390 г консервованих артишоків
  • 3 ст.л. томатного пюре
  • 75 г маслин без кісточок
  • 500 г пасати
  • 2 кульки по 125 г моцарели, подрібнені
  • 10 листів лазаньї, що не потребують варіння

Читайте також:

Реклама

Для білого соусу:

  • 25 г вершкового масла
  • 25 г борошна
  • 600 мл цільного молока
  • 50 г тертого чеддеру

Дивіться відео, чим вегани відрізняються від вегетаріанців:

Спосіб приготування:

  1. Перці помийте, видаліть насіння і наріжте шматочками по 2 см. Промиті кабачки наріжте кружальцями по 2 см. Очищені зубчики часнику подрібніть. Артишоки процідіть і розріжте на четвертинки. Очищену цибулю розріжте на шматочки.
  2. Розігрійте духовку до 220 °C. Змішайте цибулю, перець, кабачки і часник на великому деку. Збризніть оливковою олією, добре приправте і перемішайте. Запікайте 30 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Тим часом приготуйте білий соус: на середній сковороді розтопіть вершкове масло. Вмішайте борошно і готуйте 1 хвилину. Зніміть каструлю з вогню і поступово додайте молоко до отримання однорідної маси. Поверніть на вогонь і варіть, постійно помішуючи, поки не загусне. Зніміть з вогню і додайте половину чеддеру. Перевірте на спеції. Накрийте поверхню харчовою плівкою, щоб запобігти утворення плівки. Відставте в сторону.
  4. Вийміть форму для запікання з духовки, потім додайте помідори чері і артишоки. Перемішайте і готуйте ще 20 хвилин, поки овочі не підрум'яняться з обох боків. Вийміть з духовки і перемішайте з томатним пюре, оливками і пасатою. Зменшіть температуру духовки до 200 °C.
  5. Щоб зібрати лазанью, налийте 1/2 овочевого соусу в основу глибокої 2-літрової жароміцної форми, викладіть половину моцарели, потім викладіть шар з половини листів лазаньї. Зверху полийте половиною білого соусу. Повторіть ще раз, завершуючи білим соусом. Посипте чеддером.
  6. Готуйте в духовці 35-40 хвилин до золотистого кольору. Подавайте з зеленим салатом.

Корисна порада

Таку лазанью можна заморозити. Закінчіть п'ятий крок рецепта, остудіть, загорніть і відправте в морозильну камеру, де лазанья може зберігатися до 3-х місяців. Перед приготуванням необхідно розморозити і тільки потім поставити в духовку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї.