Ідея для вечері: запечені качині ніжки з розмарином і апельсинами

19 квітня 2018, 10:02
Ця страва готується дуже просто, але виходить смачною і ефектною

Качині ніжки в духовці. Фото: freepik.com

Яскравий смак і тонкий аромат апельсинів прекрасно гармонує з ніжною качатиною, а розмарин додає м'ясу пікантну нотку. Цей рецепт може стати вашим коронним для званої вечері або родинного свята.

Качині ніжки в духовці

Реклама

Інгредієнти:

  • 4 качині ніжки
  • 1 апельсин
  • морська сіль
  • мелений перець
  • 2 ч.л. сушеного або свіжого розмарину
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Качині ніжки помити і обсушити. Натерти сіллю і меленим перцем, посипати розмарином.
  2. Скласти в рукав для запікання і дати помаринувати протягом 15 хвилин.
  3. Апельсин добре помити і розрізати на часточки. Викласти шматочки апельсина на качині ніжки, скропити оливковою олією. Зав'язати рукав для запікання.
  4. Відправити качині ніжки до духовки, розігрітої до 200 °С. Запікати до появи рум'яної скоринки, близько 40-60 хвилин. Готова качка повинна легко протикатися виделкою.
  5. Подавати запечені качині ніжки разом з полентою, кускусом або салатом зі свіжих овочів.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні рулетики в гірчичному соусі. Ми також ділилися рецептом качки з яблуками в духовці.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку: