Качині ніжки в духовці. Фото: freepik.com
Яскравий смак і тонкий аромат апельсинів прекрасно гармонує з ніжною качатиною, а розмарин додає м'ясу пікантну нотку. Цей рецепт може стати вашим коронним для званої вечері або родинного свята.
Качині ніжки в духовці
Інгредієнти:
- 4 качині ніжки
- 1 апельсин
- морська сіль
- мелений перець
- 2 ч.л. сушеного або свіжого розмарину
- оливкова олія
Рецепт приготування:
- Качині ніжки помити і обсушити. Натерти сіллю і меленим перцем, посипати розмарином.
- Скласти в рукав для запікання і дати помаринувати протягом 15 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Апельсин добре помити і розрізати на часточки. Викласти шматочки апельсина на качині ніжки, скропити оливковою олією. Зав'язати рукав для запікання.
- Відправити качині ніжки до духовки, розігрітої до 200 °С. Запікати до появи рум'яної скоринки, близько 40-60 хвилин. Готова качка повинна легко протикатися виделкою.
- Подавати запечені качині ніжки разом з полентою, кускусом або салатом зі свіжих овочів.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні рулетики в гірчичному соусі. Ми також ділилися рецептом качки з яблуками в духовці.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку: