Ідея для святкової вечері: качка, фарширована фруктовим асорті

27 лютого 2019, 10:00
Смачна і незвичайна страва, яку можна приготувати з будь-якого урочистого приводу

Качка з фруктами

У приготуванні цієї страви головне завдання – не поспішати, тоді запечена качка вийде м'якою і ніжною. Подавати її можна з овочами, фруктами або будь-яким іншим гарніром.

Запечена качка з фруктами

Інгредієнти:

  • Качка – 1 тушка
  • Сіль, перець – за смаком
  • Гірчиця – 2-3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Начинка (яблука, апельсини і т.д.) – за смаком

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Перед запіканням качку потрібно замаринувати. Для цього добре промити її під водою, а потім прибрати зайву вологу, наприклад, звичайними серветками. Так її буде простіше натерти спеціями, і маринад вбереться набагато краще.
  2. У невеликій мисці змішати сіль, перець і трохи гірчиці з лимонним соком. Отриману суміш рівномірно нанести спеціальним пензликом або руками на качку і залишити її маринуватися в холодильнику на 30 хвилин – 1 годину.
  3. Тим часом приготувати начинку з яблук, апельсинів. На апельсинах краще зрізати білу шкірку – вона гірчить. Яблука очистити, нарізати сіллю, посипати спеціями за смаком – і начинка готова.
  4. Після закінчення часу начинити качку, укутати її фольгою і відправити до добре нагрітої духовки томитися на 1,5-2 години (залежить від розміру).
  5. Коли час вийде, зняти фольгу і залишити нашу птицю в духовці ще на 30 хвилин, до утворення красивої золотистої скоринки. Для цього краще періодично поливати її власним соком, якого в процесі запікання буде дуже багато.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти качку з фруктами і вином. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом качиного філе з грушею і яблуками.

Дивіться відео, як приготувати салат з курки з хурмою: