Ідея для обіду: тушкований кролик в білому вині з розмарином

21 травня 2018, 10:02
Смачний і незвичайний обід в середземноморському стилі

Кролик з розмарином і маслинами Фото: depositphotos.com

Шукаєте оригінальний, але при цьому простий рецепт для святкового обіду? Приготуйте кролика з часником, розмарином, томатами черрі і білим вином в духовці. На гарнір до цього блюда підійде паста, відварений рис або полента.

Тушкований кролик з томатами і маслинами

Реклама

Складові:

  • 500 г м'яса кролика
  • 150 мл білого сухого вина
  • 6 шт. помідорів чері
  • 2-3 гілочки розмарину
  • 10-12 шт. маслин
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. М'ясо кролика помити, обсушити паперовим рушником, приправити сіллю і перцем.
  2. На сковороді обсмажити половину розмарину і 1 зубчик часнику до рум'яного кольору. Прибрати розмарин і часник.
  3. М'ясо обваляти в борошні і обсмажити на сильному вогні з двох боків до утворення рум'яної скоринки, після чого перекласти в форму для запікання.
  4. До кролика додати дрібно порізаний зубчик часнику, свіжу гілочку розмарину, маслини і помідори черрі, розрізані на чотири частини.
  5. Влити вино, накрити кришкою і тушкувати в духовці протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, які продукти потрібно їсти навесні. Також ми повідомляли, яка весняна зелень найкорисніша. Крім цього, ми ділилися рецептом кролика зі спаржею в сидрі.

Дивіться відео, де в Україні вирощують кращих кроликів: