Ідея для обіду: томатний суп з морепродуктами і пастою

7 червня 2018, 11:59

Томатний суп з морепродуктами. Фото: pixabay.com

Насичений і ситний суп в італійському стилі, приготувати який – простіше простого. Ви можете використовувати будь-яку пасту середнього розміру – ріжки, вушка, черепашки.

Томатний суп з морепродуктами і пастою

Реклама

Складові:

  • помідори у власному соку – 250 г
  • ріпчаста цибуля – 1/2 шт.
  • овочевий бульйон – 400 мл
  • часник – 2 зубчики
  • лимон – 1/2 шт.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • базилік, кріп, петрушка або розмарин – кілька гілочок
  • cоль, перець
  • мелена паприка
  • сушені італійські трави
  • середні креветки – 6-8 шт.
  • мідії – 70 г
  • бебі восьминоги – 70 г
  • кальмар – 70 г
  • паста – 100 г


Рецепт приготування:

  1. Нарізаємо невеликими кубиками цибулю, дрібно рубаємо часник.
  2. Викладаємо в каструлю з товстим дном і обсмажуємо на оливковій олії.
  3. Морепродукти попередньо розморожуємо, миємо і викладаємо на паперовий рушник.
  4. Дві-три креветки залишаємо в панцирі, інші очищаємо.
  5. До цибулі з часником додаємо морепродукти і обсмажуємо на сильному вогні протягом 3-4 хвилин.
  6. Додаємо в каструлю томати у власному соку і тушкуємо доти, доки рідини не стане в два рази менше.
  7. Вливаємо овочевий бульйон. Солимо, перчимо, додаємо паприку, суміш італійських трав і сік половини лимона.
  8. Доводимо до кипіння і додаємо пасту. Варимо на слабкому вогні до готовності макаронів, 10-15 хвилин.
  9. Прикрашаємо суп зеленню і подаємо.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою. Крім цього, ми писали, як приготувати крем-суп з цвітної капусти з мускатним горіхом.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: