Ідея для обіду: паста з кальмарами в томатному соусі

13 липня 2018, 14:00
Готуємо спагетті з морепродуктами і пряним соусом

Спагеті з морепродуктами. Фото: dashu83 / Freepik

Кальмар – це молюск, який люблять всі цінителі морепродуктів.  Сьогодні ми розповімо, як приготувати італійську пасту з кальмарами, томатами черрі, часником і білим вином.

Паста з кальмарами, помідорами і часником

Реклама

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г пасти
  • 500 г очищених кальмарів
  • 300 г помідорів чері
  • 1 зубчик часнику
  • подрібнена петрушка
  • біле вино
  • оливкова олія
  • гострий перець
  • сіль, мелений перець
  • тертий пармезан


Рецепт приготування:

  1. Обсмажити часник в оливковій олії разом з нарізаним гострим перцем.
  2. Додати кальмари, нарізані кільцями, і смажити кілька хвилин. Скропити вином і випарувати його на сильному вогні.
  3. Додати помідори черрі, розрізані навпіл. Обсмажити кілька хвилин, посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати 20 хвилин.
  4. Тим часом зварити пасту і додати її в сковороду з томатним соусом і кальмарами.
  5. Добре перемішати, вимкнути вогонь і посипати подрібненою петрушкою. Подавати разом з тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати соус болоньєзе від Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептами соусу бешамель.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: