Ідея для літнього обіду: котлети з баранини з м'ятою і часниковим соусом

18 серпня 2018, 09:00
М'ята надає страві свіжу нотку

Котлети з баранини Фото: freepik.com

На гарнір до баранини підійде смажена або відварна картопля, а також салат зі свіжих овочів.

Котлети з баранини з м'ятою

Реклама

Складові:

  • 8 баранячих відбивних на кісточці
  • сіль перець
  • декілька гілочок м'яти
  • 2-3 ст.л. топленого масла
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • 1 стакан сметани

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Баранячі котлети вагою близько 180 г помийте і обсушіть. Натріть сіллю і меленим перцем, посипте листочками м'яти.
  2. Розігрійте у сковороді топлене масло, додайте очищений і роздавлений зубчик часнику. Тушкуйте декілька хвилин.
  3. Додайте баранячі котлети і обсмажте по 3-4 хвилини з кожного боку. При необхідності доведіть м'ясо до готовності в духовці.
  4. Перекладіть котлети на підігріту тарілку і полийте соусом, в якому вони смажилися. Прикрасьте м'ятними гілочками.
  5. Пропустіть через прес часник, що залишився, змішайте з лимонним соком і сметаною.
  6. Посоліть і поперчіть. Подавайте соус разом з котлетами.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом баранини по-тоскански. Ми також писали, як приготувати пиріг з тіста філо з бараниною, помідорами і шпинатом.

Дивіться відео, де знайти ідеальну баранину для шашлику: