Мідії у вершковому соусі Фото: mrsiraphol / Freepik
Все геніально – просто, як і наше сьогоднішнє блюдо. Ми будемо готувати мідії в часниково-вершковому соусі.
Насамперед чистимо і дрібно нарізаємо часник. Потім розігріваємо сковороду з шматочком вершкового масла. Важливо стежити за тим, щоб масло не почало горіти. Як тільки шматочок масла розтанув, швидко додаємо туди часник і тушкуємо протягом буквально 10 секунд, щоб часник не підгорів.
Після цього додаємо підготовлені мідії в пряному маринаді. Варто відзначити, що мідії – це багатюще джерело білка. Вони можуть відмінно замінити як рибу, так і м'ясо.
Потім додамо трохи меленого перцю і суміш прованських трав. Тепер саме час влити вершки і всипати дрібку каррі – для пікантності і кольору.
Наші мідії в часниково-вершковому соусі готові. Їх можна подавати з пастою, рисом або картопляним пюре.
Нагадаємо, в Чорному морі вимирають мідії.