Ідеальний раціон без м'яса: поради дієтолога

7 жовтня 2015, 05:16
Вегетаріанцям потрібно збільшити в раціоні кількість білків рослинного походження

Дієтолог розповіла, що потрібно врахувати вегетаріанцям при формуванні меню. Фото ideibiznesa.org

В останні кілька років вегетаріанство стає досить популярною системою живлення в Західному світі. Як же правильно побудувати свій раціон людям, які з тих чи інших причин прийняли рішення відмовитися від їжі тваринного походження, розповіла дієтолог Юлія Фоміна, переможниця шоу "Зважені и щасливі", пише hochu.ua

Суть вегетаріанства – у відмові від їжі тваринного походження. Варто відразу зазначити, що найчастіше вегетаріанці відмовляються від м'яса, риби і морепродуктів, залишаючи в меню яйця і молочні продукти. А ось вегани (веганство – більш "жорсткий" варіант вегетаріанства), у свою чергу, відмовляються від всіх продуктів, які мають хоч якесь відношення до тварин.

Реклама

"Правильне харчування для вегетаріанців – це якомога більше овочів і фруктів, а для веганів обов'язково необхідно включити в раціон сою", – впевнена Фоміна. Вона також підкреслила, що вегетаріанцям, які їдять молочні продукти, необхідно збільшити їх дозу споживання, щоб компенсувати недолік білка в раціоні.

"Основний плюс вегетаріанства полягає у скороченні споживання їжі тваринного походження і збільшенні в раціоні частки рослинної їжі. Якщо ж прибрати з раціону тваринну їжу і не збільшити частку рослинної, користь такого вегетаріанства – вельми сумнівна", – каже дієтолог.

Найбільше вегетаріанців живе на території Індії. Там ця культура харчування існує вже багато тисячоліть і пов'язана вона, в першу чергу, з релігією. У Європі дана культура стала розвиватися в дев'ятнадцятому столітті, а в 1847 році в Англії вже було створено перше вегетаріанське співтовариство.