Ідеальний новорічний десерт: Григорій Герман розповів, як приготувати мандаринову пана коту

30 грудня 2020, 17:53
Десерт вишуканий і простий у приготуванні

Головний кулінар каналу "Україна" і ведущий програми "Ранок із Україною" Григорій Герман не перестає радувати шанувальників вишуканими рецептами. Зовсім нещодавно він поділився своїм рецептом салату олів'є, а цього разу телезірка запропонував особливий, святковий десерт, який підкорить серце кожного.

Фото: Григорій Герман, телеканал "Україна"

Мандаринова пана кота від Григорія Германа

Інгредієнти для вершкової суміші

Реклама
  1. Вершки 20% – 400 мл;
  2. Цукор – 2 ст. л.;
  3. Желатин – 10 г;
  4. Вода – 2 ст. л.;
  5. Ванільний цукор – щіпка.

Мандаринова суміш:

  • мандарини – 3-4 шт.;
  • цукор – 0,5 ст. л.;
  • желатин – 5 г;
  • вода – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Залити водою желатин, перемішати і залишити набухати.
  2. У невелику каструлю висипати цукор, влити вершки і поставити на плиту. Гарненько нагріти, не доводячи до кипіння – головне, щоб розтанув цукор. Потім додати ванільний цукор. Зняти вершкову масу з плити, додати желатин і перемішати до повного розчинення желатину.
  3. Після чого потрібно залити вершки в склянки, залишаючи місце для мандаринового шару. Остудити і поставити в холодильник застигати.
  4. Для мандаринового шару потрібно залити желатин холодною водою, перемішати і відставити.
  5. Вичавити сік із мандаринів і трохи залишити дольками для прикраси. Готовий сік краще процідити, щоб позбутися від м'якоті. Додати цукор і нагріти на плиті (не кип'ятити), додати желатин і перемішати до однорідності.
  6. Пора дістати склянки із застиглим вершковим шаром і покрити його мандариновим. Відправити пана коту в холодильник, бажано на ніч або до того моменту, доки желе повністю не застигне.

Тут зібрані рецепти найкращих десертів на Новий рік-2021.