Холодний борщ: рецепт смачної літньої страви

18 травня 2018, 17:20
Цей суп готують на основі буряково-морквяного відвару

Холодный борщ со свеклой Фото: depositphotos.com

Якщо навіть в спеку ви не уявляєте свій обід без супу, приготуйте освіжаючий холодний борщ за нашим рецептом. Щоб зробити його ситнішим, додайте шматочки відвареної курки або яловичини.

Холодний борщ

Реклама

Інгредієнти:

  • 400 г буряка
  • 1 морква
  • 2 ст. л. оцту 3%
  • 1 ст.л. цукру
  • вода
  • сіль

Для подачі:

  • варена картопля
  • свіжі огірки
  • яйця
  • зелень (кріп, петрушка)
  • зелена цибуля

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Буряк і моркву нарізати невеликими брусочками або натерти на крупній тертці.
  2. Скласти в каструлю об'ємом 2-2,5 л, залити водою так, щоб вона тільки покривала овочі. Варити на найповільнішому вогні до м'якості буряків.
  3. Додати оцет, цукор і сіль, долити гарячої води до верху.
  4. Довести до кипіння, зменшити нагрів і варити ще хвилин 10. Остудити і прибрати до холодильника.
  5. Картоплю, огірки, варені яйця і зелень дрібно порізати. Покласти в тарілку гарніри, залити холодним буряковим супом. Подавати холодний борщ зі сметаною.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп-пюре з щавлю. Сайт "Сегодня" також ділився найкращими рецептами окрошки. Крім цього, ми розповідали, як приготувати картопляний суп з черемшею

Дивіться відео, у скільки обійдуться українцям різні рецепти окрошки:

Реклама