Груші допомагають бути стрункішим – вчені

29 грудня 2015, 06:18
Одна середня груша містить майже 24% рекомендованої добової норми клітковини

Груша допоможе уникнути ожиріння. Фото: polzavred.ru

Американські вчені з університету Луїзіани встановили, що вживання груш пов'язано з більш низькою масою тіла. В ході випробувань виявлено, що люди, які регулярно їдять груші, мають на 35% менше шансів страждати від ожиріння, повідомляє viknaodessa.od.ua.

Більше того: наявність груш в раціоні пов'язано з високою якістю харчування. За словами фахівців, такий ефект викликаний наявністю в цих плодах великої кількості клітковини, вітаміну С, магнію, міді і калію. Так, одна середня груша містить майже 24% рекомендованої добової норми клітковини, 190 мг калію. А калорійність плода складає всього 100 калорій.

Реклама

Груші також не містять жиру, холестерину і натрію, тому є відмінним дієтичним продуктом, кажуть експерти.