Грушевий пиріг "Невидимий": рецепт незвичайної осінньої випічки

30 вересня 2020, 19:41
Такий пиріг виходить схожим на пудинг. Він ніжний, легкий і дуже смачний

Пиріг з грушами

Цей грушевий пиріг отримав свою назву завдяки тому, що основна маса десерту – найтонші часточки груші, а самого тіста в ньому практично не видно.

"Невидимий" грушевий пиріг найсмачніше в охолодженому вигляді, тому наберіться терпіння і дайте йому як слід охолонути в холодильнику.

Реклама

Пиріг з грушами "Невидимий"

Пиріг з грушами

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 152 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • 90 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 100 мл молока
  • 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 800 г груш

Читайте також:

Реклама

Для глазурі:

  • 1 яйце
  • 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 75 г цукру

Дивіться відео, як приготувати ароматне грушеве повидло:

Спосіб приготування:

  1. Збити в пишну піну яйця з цукром.
  2. У яєчну суміш влити молоко і розтоплене вершкове масло, знову збити.
  3. Додати просіяне борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Перемішати до однорідності, щоб вийшло рідке тісто.
  4. Груші почистити і нарізати тонкими часточками.
  5. З'єднати тісто з грушами й акуратно перемішати, викласти у форму діаметром 24 см. Випікати при 190 °С протягом 30 хвилин.
  6. Поки готується пиріг, зробити заливку: змішати яйце з цукром та розтопленим вершковим маслом.
  7. Через 30 хвилин дістати пиріг з духовки, полити заливкою і випікати ще 10-15 хвилин.
  8. Перевірити готовність пирога шпажкою – вона повинна залишитися сухою. Дати пирогу охолонути, найкраще залишити на ніч у холодильнику.

Корисна порада

Коли ви будете додавати заливку, пиріг можна посипати мигдальними пластівцями.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами випічки з грушами, а також писали, як зробити заготовки з груші на зиму.