Грибний бізнес: як заробити на дарах лісу

24 жовтня 2018, 09:00
Продавати можна як свіжі гриби, так і заготовки

Білі гриби. Фото: pixabay.com

Опеньки, маслюки і лисички: цими грибами зараз усіяні всі лісові галявини. Але є один секретний гриб, на якому можна заробити великі гроші. Ці гриби часто плутають з блідою поганкою і тому не беруть, але марно. Вони з легкістю можуть замінити відбивну. У народі їх називають парасольки.

Зараз за кілограм опеньків просять 35 гривень. Приблизно за ці ж гроші продають і парасольки. Найдорожчі – білі – від 120 гривень за кілограм. Легше зібрати кілограм опеньків, буквально за 15 хвилин, тому що вони ростуть на пеньках цілими колоніями.

Реклама

Домогосподарки знають, як приготувати гриби так, щоб покупці самі приходили за ними. Але спершу лісові дари потрібно підготувати. Оцинкований, алюмінієвий і бляшаний посуд для зберігання грибів не підходить, тому що вони вступають в реакцію з металом, темніють і окислюються. Тримати їх краще в емальованому або пластиковому посуді.

Час на грибні інвестиції ще є. Зеленушка і гігрофор не бояться перших заморозків і плодоносять до кінця листопада. Найкраща реклама, та ще й офіційна – рідні і знайомі. Замариновані, засушені і засолені гриби від господині, які похвалять в соцмережі, самі приведуть до вас покупців.

Кажуть, вони можуть замінити яловичину і при цьому буквально плутаються під ногами, і взагалі безкоштовні. А ще вони мають антицелюлітні властивості, тому що виводять зайву рідину. Але от не всі гриби такі корисні. Всі знають: грибник, як сапер, помиляється один раз. Не на того натрапив – і навіть "швидка" не врятує. І, крім того, виявляється, є гриби, які люди вважають їстівними. Збирають, а ті насправді – отруйні. Але їх продають і навіть купують.

Реклама

Сезон "тихого полювання" не повинен пройти повз нашу морозилку. Тому що, на жаль, але взимку свіжі підберезники, лисички і боровики ми в супермаркетах навряд чи знайдемо. Краще підготуватися до цього періоду заздалегідь, щоб весь холодний сезон ласувати такими дарами природи, як грибочки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом маринованих маслюків з гірчицею.