Готуємо смачні осінні салати: три оригінальні рецепти

28 вересня 2020, 16:33
Кращі ідеї смачних і незвичайних салатів

Осінній салат з інжиром

Салати – страва, яку можна готувати в будь-яку пору року. Не обійтися без салатів і восени. Більш того, вони прекрасно насичують корисними мікроелементами і вітамінами. Пропонуємо кілька рецептів смачних салатів із сезонних овочів і фруктів.

Осінній салат із баклажанів з помідорами від Юлії Висоцької

Реклама

Теплий салат з баклажанів

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 баклажан
  • 1 помідор
  • 1/2 шт. великої червоної цибулини
  • Невеликий пучок базиліка
  • Невеликий пучок м'яти
  • Невеликий пучок тархуна
  • 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
  • 2 ст. л. оцту
  • Щіпка сумаху

Читайте також:

Для заправки:

  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
  • 1 щіпка морської солі

Дивіться відео, як приготувати смачний вершковий салат:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Баклажан нарізати товстими кружальцями, викласти в миску, влити 2 ст. ложки оливкової олії і все перемішати.
  2. Розігріти сковороду-гриль, викласти кружечки баклажана і обсмажувати по 3-4 хвилини з кожного боку.
  3. Помідор нарізати великими часточками.
  4. Цибулю почистити і нарізати великими часточками.
  5. Залити цибулю оцтом на кілька хвилин, потім оцет злити.
  6. Приготувати заправку: часник почистити і розтерти в ступці разом з сіллю в пюре, потім влити оливкову олію і ще раз все розтерти.
  7. Викласти на блюдо часточки помідорів, зверху розкласти замариновану цибулю, посипати зверху листям тархуна, м'яти і базиліка, порвавши їх руками.
  8. Обсмажені теплі баклажани нарізати смужками і викласти зверху на салат, посипати сумахом і полити часниковою заправкою.

Осінній салат з качиною грудкою і пряними сливами

Салат з качкою та сливою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Для салату:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль і перець
  • 1/2 чайної ложки сушеного коріандру
  • 2 хороші качині грудки
  • 4 столові ложки рідкого меду
  • 1 середній пакет салатного міксу

Для пряних слив:

  • 4 стиглих сливи
  • 2/3 склянки червоного вина
  • 4 гвоздики, 3 стручки кардамону, 1/2 палички кориці
  • 1 столова ложка цукру

Для заправки:

  • Мед
  • Гірчиця
  • Лимонний сік/бальзамічний оцет
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Розріжте кожну сливу приблизно на шість частин, видаливши кісточки. Додайте в невелику каструлю сливи, вино, спеції і цукор. Залиште на повільному вогні мінімум на 10 хвилин. Дістаньте сливи і відкладіть, залишивши рідину випаровуватися.
  2. Тим часом зробіть насічки на качиних грудках, надрізавши шкіру з інтервалом в 1 см. Приправте сіллю, перцем і коріандром.
  3. Попередньо нагрійте духовку до 180 °C, а потім на плиті розігрійте сковороду з оливковою олією.
  4. Обсмажуйте качині грудки шкіркою вниз протягом 3-4 хвилин або до золотистого кольору. Переверніть грудку, злийте жир зі сковороди і помістіть в духовку, збризніть медом і готуйте ще 5-7 хвилин в духовці. Накрийте їх фольгою. Грудки залишатимуться рожевими всередині.
  5. Тим часом приготуйте салат, додайте сливи. Потім наріжте качку тонкими скибочками, додайте в салат. Заправте сумішшю меду, гірчиці, лимонного соку/бальзамічного оцту і оливкової олії.

На замітку

У салат можна додати одне стигле авокадо і зерна половини граната.

Осінній салат з інжиру, руколи і прошуто

Салат з інжиром та руколою

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок руколи
  • 2-3 шт. свіжого інжиру
  • Кілька смужок прошуто, хамона або бекону
  • Малина – жменя
  • Пармезан – для подачі
  • Бальзамічний соус – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Руколу добре промити і обсушити.
  2. Інжир помити і розрізати на часточки.
  3. Малину акуратно помити.
  4. Викласти прошуто на тарілку, додати інжир, ягоди і руколу.
  5. Зверху посипати тонко нарізаним пармезаном. Приправити салат бальзамічним соусом і подавати.

Як зробити домашній бальзамічний соус

Змішайте 1 ст.л. меду і 3 ст.л бальзамічного оцту. Поставте на слабкий вогонь і готуйте, поки суміш не карамелізується.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом теплого салату з курки з яблуками, а також писали, як приготувати салат з інжиром, виноградом і блакитним сиром.