Гарячі закуски на Новий рік: три незвичних рецепта з грибами

11 грудня 2019, 09:55
Рецепти апетитних гарячих закусок з печерицями

Бюджетні закуски на Великдень

Гарячі закуски на Новий рік , цікаво підібрані і приготовані, можуть урізноманітнити ваше святкове меню.

Дивіться відео, в якому порядку подавати страви на Новий рік:

Реклама

Такі страви ситні і прекрасно супроводжують алкогольні напої – пиво, вино або віскі. Ми радимо приготувати прості гарячі закуски з грибами.

Читайте також:

Реклама

Жюльєн в булочках з куркою і грибами

Жюльен з грибами і куркою / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 г твердого сиру
  • 300 г курячого філе
  • 50 мл соняшникової олії
  • 100 мл вершків
  • 200 г печериць
  • 2 булочки
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гриби помийте і наріжте тонкими пластинами. Подрібніть цибулю. Обсмажте на розігрітій олії гриби з цибулею.
  2. Відваріть філе в підсоленій воді. Наріжте, змішайте з грибами і вершками.
  3. Зріжте верхівку у булочок і дістаньте м'якоть. Нафаршируйте і натріть зверху сир.
  4. Запікайте 20 хвилин в розігрітій до 180 ° С духовці.

Рулет з лаваша з грибами і картоплею

Лаваш з грибами і картоплею

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 250 г печериць
  • 1 цибулина
  • 500 г картоплі
  • 2 тонких лаваша
  • 1 зубчик часнику
  • 100 мл соняшникової олії
  • Зелень за смаком
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю і гриби, обсмажте на половині соняшникової олії. Посоліть і поперчіть.
  2. Очистіть картоплю, відваріть, злийте воду і розімніть в пюре.
  3. Змішайте картоплю з грибами. Видавіть часник і додайте подрібнену зелень.
  4. Розстеліть на столі лист лаваша і змастіть його картопляної сумішшю.
  5. Накрийте другим листом, знову викладіть начинку і скрутіть в щільний рулет.
  6. Розріжте рулет на шматочки шириною 3-4 см. Обсмажте з усіх боків на олії.

Фаршировані печериці з сиром

Печериці з сирною начинкою

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 20 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • Кріп – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гриби помийте і у кожного відріжте ніжку і нижню частину капелюшки. Очистіть за допомогою чайної ложки капелюшок від м'якоті.
  2. Подрібніть ніжки і м'якоть грибів і обсмажте на олії. Те ж зробіть і з цибулею.
  3. Сир натріть, наріжте зелень, змішайте з грибами та цибулею. У суміш видавити часник, додайте сіль і перемішайте.
  4. Начинку викладіть з гіркою в грибні капелюшки. Форму змастіть вершковим маслом і викладіть зверху гриби.
  5. Розігрійте духовку до 180 ° С і запікайте гриби 15-20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися святковим рецептом фаршированої свинини з овочами . "Сьогодні" також розповідали, як запекти м'ясо з журавлиною .