Гарячі закуски на Новий рік: ТОП-5 рецептів з курки

16 грудня 2019, 10:31
Кращі рецепти закусок з курячого філе

Гарячі закуски з курки на Новий рік

Не знаєте, які гарячі закуски приготувати на Новий рік 2020? Ми пропонуємо рецепти незвични страв з курки. Вони смачні, ситні та їх досить просто приготувати.

Дивіться відео, як зробити курячі мафіни:

Реклама

Оскільки куряче філе вирізняється досить нейтральним смаком, його можна поєднувати з різними інгредієнтами.

Читайте також:

Реклама

Турновери з куркою, беконом і кукурудзою

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 3-4 філе курячих стегон
  • 500 г упаковка листкового тіста
  • 5 смужок бекону
  • 1 маленька банка консервованої кукурудзи
  • Зелень – кілька гілочок
  • 2 картоплини
  • Сіль, мелений перець
  • Олія – для обсмажування
  • Молоко – для змазування
  • Борошно – для розкочування

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії. Посолити.
  2. Бекон дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору. Додати нарізане куряче м'ясо, готувати, поки воно не стане білим і не просмажиться всередині. Приправити на смак.
  3. Змішати картоплю, курку з беконом, кукурудзу і нарізану зелень.
  4. Листкове тісто розморозити, розкачати на присипаній борошном поверхні та розрізати на квадрати. У центр кожного шматка тіста покласти начинку. Скласти навпіл, щоб вийшли трикутники. Скріпити краї і притиснути їх зубцями вилки.
  5. Змастити пиріжки молоком і відправити в розігріту до 180°С духовку. Готувати до золотистого кольору, близько 20 хвилин.

Курячі крильця з песто з петрушки

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 8 курячих крилець
  • 1 ст. л. меду
  • 3-4 ст. л. соєвого соусу
  • Олія

Для песто:

  • 1 пучок петрушки
  • 50 г мигдалю
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г пармезану
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Змішайте мед, соєвий соус і невелику кількість рослинної олії.
  2. Курячі крила розріжте по суглобу, залийте маринадом, перемішайте і залиште на 2-3 години промаринуватися.
  3. Приготуйте песто, змішавши в блендері мигдаль, листя петрушки, часник, пармезан і оливкову олію.
  4. Крильця викладіть у форму і запікайте в духовці протягом 25-30 хвилин при температурі 180°С.
  5. Подавайте готові крильця з домашнім соусом песто.

Жюльєн з грибами і куркою

Жульєн зі свининою та грибами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 200 г вершків
  • 100 г цибулі
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ч.л. борошна
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 20 хвилин. Дати охолонути.
  2. Нарізати курку, гриби і цибулю соломкою.
  3. Сир натерти на тертці.
  4. Цибулю обсмажити на олії до прозорості. Додати гриби і смажити, поки не випарується майже вся рідина.
  5. Посолити, додати куряче м'ясо і перемішати. Всипати борошно і ще раз перемішати.
  6. Влити вершки і проварити до загустіння (3-5 хвилин).
  7. Викласти підготовлену суміш в кокотниці. Посипати сиром і запікати при 180 ºС протягом 20 хвилин або до рум'яної скоринки.
  8. Подавати жульєн гарячим, за бажанням посипавши зеленню.

Курячі шашлички на шпажках з помідорами чері

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 400 г помідорів чері
  • Олія

Для маринаду:

  • 1 ст.л. меду
  • 50 г кетчупу
  • 1 ст.л. гірчиці готової
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. солі

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помийте, обсушіть і поріжте кубиками. Перекладіть м'ясо в миску.
  2. Приготуйте маринад. Змішайте в мисці кетчуп, гірчицю, мед, сіль і соєвий соус.
  3. Залийте маринадом м'ясо і добре перемішайте. Залиште маринуватися у прохолодному місці на 2 години.
  4. Нанизуйте м'ясо по черзі з помідорами на дерев'яні шпажки.
  5. Обсмажте курячі шашлички на сковороді з олією до золотистого кольору з усіх боків. Не пересушіть.

Хрусткі курячі стріпси

Курячі стріпси

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 філе курячих грудок без шкіри
  • 2 яєчних білка
  • 1 стакан нутового борошна
  • 1 стакан олії для смаження
  • 3 ст.л. порошку каррі
  • 1 ч.л. солодкого меленого червоного перцю
  • Мелений чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Філе курки нарізати тонкими смужками, посолити, поперчити.
  2. Розігріти олію для фритюру.
  3. Змішати в мисці нутове борошно, спеції і сіль.
  4. Злегка збити два яєчні білки. Викласти курячі смужки в збиті білки і перемішати.
  5. Невеликі порції курки панірувати в суміші борошна і спецій, потім так само порціями готувати у розігрітій олії протягом 3-4 хвилин.
  6. Підрум'янені смужки вийняти шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
  7. Подавати із зеленим листям салату, заправленими лимонним соком і оливковою олією.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закусочних пиріжків з куркою від ведучого Григорія Германа. "Сьогодні" також ділилися рецептом теплого курячого салату від Джеймі Олівера.