Гарячі страви на Різдво: кращі рецепти до свята

2 січня 2020, 17:20
Страви на Різдво з фото

Гарячі страви на Різдво

Різдво – одне з найважливіших для християн свят . Головна роль на столі традиційно відводиться куті. Її оточують різноманітні м'ясні, рибні та овочеві блюда. Ми поділимося рецептами апетитних гарячих страв на будь-який смак.

Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:

Реклама

Читайте також:

Качка з яблуками в духовці

Реклама

Качка з яблуками

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

Реклама
  • Качка – 1 тушка
  • Мед – 1 ст.л.
  • Яблука кислі – 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Перець чорний – за смаком
  • Оливкова олія – за смаком
  • Вода – 1 склянка

Спосіб приготування:

  1. Качку ретельно вимити й обсушити за допомогою паперового рушника.
  2. Добре натерти тушку меленим перцем, сіллю і оливковою олією (зовні і всередині).
  3. Шкіру на грудях качки нарізати у вигляді діагональної сітки.
  4. Яблука помити, розрізати на четвертинки, помістити всередину качки.
  5. Взяти дві дерев'яні шпажки і хрест-навхрест закріпити вільні кінці розрізу тушки.
  6. Взяти деко для запікання, помістити в центр качку грудкою вгору і налити води приблизно на 1 см.
  7. Відправити качку в духовку, розігріту до 180 °С. Приблизно через 40 хвилин, коли качка почне зверху підрум'янюватися, відкрити духовку і полити поверхню жиром, який виділився в воду. Якщо вода википіла, додати ще. Качка постійно повинна знаходитися в рідині. Чим частіше ви будете поливати качку, тим соковитіше вона буде.
  8. Приблизно за 10 хвилин до готовності птиці змішати гірчицю з медом, змастити тушку і відправити назад в духовку ще на 10 хвилин.
  9. Готовій качці дати постояти 20 хвилин, і тільки потім перекласти на блюдо. Прибрати шпажки. На гарнір до птиці можна подати картоплю або рис.

Свинячий рулет з курагою

Рулет зі свинини на Новий рік

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г свинячої вирізки
  • 200 г кураги
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст.л. желатину
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Свинячу вирізку зачистити і розрізати уздовж навпіл, чи не дорізаючи до кінця. Відбити кухонним молотком.
  2. Посолити, поперчити. Посипати спеціями для м'яса або шашлику. Потім посипати порошковим желатином. Він потрібен, щоб "зв'язати" м'ясо. Так воно не буде розпадатися при нарізці.
  3. Зверху викласти смужкою попередньо замочену курагу. За допомогою харчової плівки згорнути м'ясо в рулет.
  4. Змастити олією і загорнути у фольгу.
  5. Поставити в розігріту до 180 °С духовку на 25 хвилин.
  6. Потім розрізати і декорувати як святкове блюдо.

Запечений лосось з гірчицею і медом

Запечене філе лосося

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 680-900 г філе лосося
  • 1 1/2 столової ложки меду
  • 1 1/2 столової ложки гірчиці діжонської
  • 3 зубчики часнику, подрібнених
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 205 ºC.
  2. У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, часник, 2 столові ложки оливкової олії, лимонний сік, кріп і сіль.
  3. Застеліть деко фольгою. Змастіть філе лосося з обох сторін оливковою олією. Покладіть філе шкірою вниз (якщо на філе є шкіра) на фольгу. Змастіть рибу медово-гірчичною сумішшю за допомогою кулінарного пензлика.
  4. Поставте в духовку і запікайте при температурі 205 ºC протягом 8-10 хвилин або до тих пір, поки він не приготується (не перетримуйте лосося!). Це нормально, якщо риба залишається трохи сирою в центрі. Коли ви дістанете її з духовки, залишкове тепло приготує філе до кінця.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" повідомляли, як правильно вийти з Різдвяного посту . Ми також розповідали, як зробити гарний різдвяний вінок .