Жменя горіхів в день знижує ризик виникнення раку – вчені

5 грудня 2016, 14:15
Дослідники з'ясували, що від інсульту найкраще захищає арахіс, а від раку – фундук

Вчені зазначають, що від інсульту найкраще захищає арахіс. Фото: instagram.com/anesthesia_a_fork

Жменя горіхів в день істотно знижує ризик виникнення раку і серцево-судинних захворювань.

Про це повідомили вчені з Імперського коледжу Лондона.

Реклама

Під час свого експерименту вони проаналізували 29 досліджень, в яких взяли участь в цілому більше 800 тис. осіб.

В результаті з'ясувалося, що у учасників, які регулярно їли горіхи, ризик виникнення хвороб серця був нижче на 30%, передчасної смерті – на 22% і раку – на 15%.

Разом з тим, у учасників їли горіхи, був на 40% нижчий ризик виникнення діабету, а ризик померти від респіраторних захворювань – в два рази нижчий.

Реклама

Як зазначають вчені, це пов'язано з речовинами, що містяться в горіхах: клітковиною, магнієм, поліненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами.

Відомо, що ці речовини здатні знижувати ризик серцево-судинних захворювань і знижувати рівень холестерину в крові. Від інсульту найкраще захищає арахіс, а від раку – фундук.

У той же час вчені попереджають, що вживання горіхів надміру не дає ніяких переваг.