Фото: bolshoyvopros.ru
Багато народів взагалі є прихильниками такої їжі. Гіркі приправи у великій кількості входять до їх національних страв , створюючи непередаваний гастрономічний колорит, пише "Ортодокс".
А нещодавно з'ясувалося : гостра їжа при регулярному її вживанні здатна продовжувати життя ! Правда , поки незрозуміло, які конкретно присутні в спеціях біоактивні речовини виявляються настільки корисними. Китайські вчені з Національного центру контролю і профілактики захворювань впродовж семи років відстежували раціон півмільйона (!) своїх співвітчизників.
І зробили висновок: ті, хто воліє не прісну , а гостру їжу , гинуть від респіраторних і онкологічних захворювань, а також ішемічної хвороби на чотирнадцять відсотків рідше. Вони ж менше схильні до інфекцій . При цьому неважливо, чи великі у людей доходи , де вони живуть – в селі або місті, жінка це чи чоловік. Також , виходячи з спостережень китайців, шанувальники гострого перцю мають схильність до поїдання червоного м'яса , алкоголю і куріння .