Голландський яблучний кекс: простий рецепт випічки до чаю

27 вересня 2018, 17:30
Готуємо повітряний яблучний десерт з цукровим посипанням

Пиріг з яблуками. Фото: depositphotos.com

Цей ароматний яблучний пиріг смачно їсти як в теплому, так і в холодному вигляді. Крім кориці, ви можете додати до тіста мелений імбир, мускатний горіх, гвоздику і ваніль.

Голландський яблучний кекс

Реклама

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 1/4 чашки (250 г) борошна
  • 2-3 чайні ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1/2 чашки цукру
  • 1/4 чашки (50 г) розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 2/3 чашки (150 мл) молока

Для верхнього шару:

Реклама
  • 2-3 яблука
  • 1 столова ложка (15 г) розтопленого масла
  • 4 столові ложки (60 мл) коричневого цукру
  • 1/4 чайної ложки меленої кориці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 С. Змастити маслом і застелити папером для випічки форму діаметром 20 см.
  2. Просіяти борошно, розпушувач і корицю у велику миску. Додати цукор.
  3. В окремій мисці змішати розтоплене масло, яйця і молоко.
  4. Додати рідкі інгредієнти до сухих і перемішати. Викласти тісто до форми і розрівняти.
  5. Почистити яблука і видалити серцевину. Нарізати м'якоть тонкими часточками.
  6. Красиво викласти яблука на тісто. Змастити яблука розтопленим маслом, посипати коричневим цукром і корицею. Випікати 45-50 хвилин.
  7. Перед подачею пиріг остудити.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом яблучного штруделя. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: