Фунчоза по-корейськи з овочами і соєвим соусом: рецепт дня

13 січня 2020, 13:15
Справжня фунчоза по-корейськи

Фунчоза: салат з овочами

Тонка прозора локшина дуже популярна практично у всіх країнах Азії. Ми розповімо, як приготувати фунчозу з овочами і соєвим соусом по-корейськи.

Дивіться відео, що продають українцям під виглядом рисової локшини:

Реклама

Читайте також:

Фунчоза по-корейськи

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 38 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Фунчоза – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Вода – 1.5 л

Для соусу:

  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Столовий оцет – 0.5 ст.л.
  • Часниковий порошок – за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Мелений коріандр – за смаком
  • Цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Овочі помити.
  2. Локшину залити у великій мисці, щоб вона вся була занурена в рідину. Залишити локшину на 7-10 хвилин, точний час зазначено на упаковці.
  3. Змішати всі складові соусу.
  4. Моркву і огірок натерти на тертці для корейської моркви, перець нарізати дрібною соломкою.
  5. Локшину відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою. Дати рідини стекти.
  6. Перекласти готову локшину в миску, додати овочі і перемішати.
  7. Залити соусом і знову добре перемішати. Дати настоятися протягом години, щоб всі інгредієнти просочилися соусом.

Корисна порада

При бажанні можна подати цей салат як гарнір. Для цього овочі треба буде додати прямо в гарячу локшину, промивати її в такому разі не треба.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати локшину з свининою по-китайськи . "Сьогодні" також ділилися рецептом гречаної локшини з овочами і куркою .