Форель, запечена під лимонно-ківовим песто: рецепт Асмік Гаспарян

14 січня 2019, 16:39
Кулінарний експерт готує до риби оригінальний соус з ківі і лимонів

Запечена риба в духовці Фото: mrsiraphol/Freepik

Запечена червона риба під зеленим соусом – це дуже смачно! До складу класичного соусу песто входять зелений базилік, оливкова олія, часник і пармезан. Асмік Гаспарян вирішила зробити його з лимонів, ківі, петрушки і арахісу.

Запечена риба з лимоном і ківі

Реклама

Інгредієнти:

  • Ківі – 3 шт.
  • Лимони – 2 шт.
  • Форель – 2 шт.
  • Арахіс (смажений) – 100 г
  • Петрушка – 12 гілочок
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Маслини без кісточок – 1 банка
  • Пармезан – 50 г
  • Сіль – 15 г
  • Оливкова олія – 140 мл

Рецепт приготування:

  • Приготуйте соус: покладіть в блендер порізаний кубиком лимон, очищені і порізані кубиками 2 ківі, листя петрушки, смажений арахіс без лушпиння і оливкову олію. Перебити до однорідності. Додайте сіль і натертий пармезан, перемішайте.
  • На форелі, очищеній від луски, зябер і нутрощів, зробіть діагональні надрізи з обох сторін, посоліть, нафаршируйте півкільцями очищеного ківі, а також гілочками петрушки і чебрецю.
  • Викладіть на деко з пергаментом, змащеним оливковим маслом. Поверх риби викладіть шар песто. Запікайте 30 хвилин при температурі 180 °С.
  • З запеченої риби зніміть песто, перемішайте і викладіть його на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Зверху покладіть шматочки філе запеченої форелі. На рибу викладіть чайну ложку маслин, перебитих з оливковою олією, і прикрасьте кільцем лимона.

Реклама

Фото: прес-служба

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як смачно запекти рибу в духовці. Ми також розповідали, як правильно смажити рибу і м'ясо.

Дивіться відео, де в Україні знайти ідеальну річкову форель:

Реклама