Флорентійський салат з яйцями, шинкою і грінками

10 вересня 2019, 18:55
Смачний і ситний салат в італійському стилі

Флорентійський салат готується з пармської шинки, яєць, зелені і крутонів. Заправляється він пряним соусом з додаванням гірчиці, винного оцту і естрагону.

Дивіться відео, як приготувати салат Кобб з куркою:

Реклама

За бажанням ви можете додати до салату кедрові горішки, тертий пармезан або інші інгредієнти на свій смак.

Флорентійський салат: рецепт

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 2 яєчних жовтки
  • 90 г тонко нарізаної шинки пармської
  • 2 несолодкі білі булочки
  • 75 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. гірчиці
  • 1/2 ст.л. білого винного оцту
  • 2 ст.л. подрібненого естрагону
  • 225 г суміші шпинату і руколи
  • Сіль за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця протягом 5 хвилин. Остудіть, очистіть, розріжте на четвертинки.
  2. Тонкі скибочки пармської шинки розріжте поперек на 2-3 шматочки. Обсмажте на 1 ст. л. вершкового масла до золотистої скоринки, викладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  3. Для грінок наріжте булочки кубиками, обсмажте на тій же сковороді до рум'яного кольору, також викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
  4. Для заправки збийте міксером сирі жовтки, оцет, гірчицю, щіпку солі. Розтопіть вершкове масло, додайте до яєць, збийте міксером на малій швидкості. Наприкінці додайте подрібнений естрагон, перемішайте.
  5. Розділіть шпинат і руколу, четвертинки яєць на 4 порції, викладіть на тарілки, додайте шинку, крутон, полийте приготованим соусом. Подавайте салат відразу після приготування.

Секрети приготування салату

  • Менш калорійний варіант салату готуйте без крутонів.

  • Щоб зробити салат ситнішим, додайте нарізаний кубиками сир. Так ви отримаєте повноцінний обід.

  • Тонко нарізана червона цибулина додасть салату гостроту.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами салатів з авокадо з помідорами. "Сьогодні" також писали, як приготувати освіжаючий салат з куркою і апельсинами.