Куряче філе, запечене в духовці разом з в'яленими помідорами, шпинатом і кедровими горіхами – те, що потрібно для святкової вечері. Тонкі скибочки шинки прошутто надають м'ясу соковитість і приємний копчений аромат.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:
Подавати фаршировані курячі грудки можна разом з рисом, картопляним пюре, полентою або запеченими на грилі овочами.
Куряче філе з в'яленими помідорами і шпинатом в прошутто
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 300 г свіжого шпинату
- Велика жменя в'ялених томатів в маслі
- Велика жменя кедрових горіхів
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
- Трохи рослинної олії
- 4 курячі грудки
- 150 г скибочок прошутто
- Кілька гілочок свіжого чебрецю
Спосіб приготування:
- Шпинат помити, обсушити і порубати листя ножем.
- Готувати протягом 5 хвилин у невеликій кількості рослинної олії, посолити.
- В'ялені томати крупно порубати.
- Змішати в мисці шпинат, томати, столову ложку масла з банки з томатами і кедрові горіхи.
- Натерти курячі грудки сіллю і перцем з усіх боків.
- Надрізати кожну грудку так, щоб вийшла "кишенька".
- Наповнити поглиблення начинкою.
- Загорнути кожну грудку в тонкі скибочки прошутто.
- Викласти на деко разом з гілочками чебрецю і запікати на верхньому рівні духовки при 180 С протягом 20-30 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати чахохбілі з курки. "Сьогодні" також ділились рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря.