Фіолетова картопля і кубічні кавуни: ТОП найнезвичайних овочів і фруктів

22 травня 2018, 15:19
Селекціонери проводять дивовижні експерименти

Фіолетова картопля

Ви можете собі уявити, що з одного куща можна збирати не тільки картоплю, а й помідори? Англійські біоінженери втілили цю ідею в життя: вони об'єднали два популярних овоча й отримали томафель. З однієї рослини можна зібрати близько 500 помідорів чері – цей як урожай з 12 звичайних кущів. Самої ж картоплі томафель дає не менше кілограма. Купити незвичайний овоч можна у Великій Британії.

А ось в Ізраїлі з'явився томат-довгожитель – Антонелла. Без холодильника він не псується цілий тиждень.

Реклама

Не менш унікальне і творіння японських фермерів – кубічний кавун. Правда, на смак він такий самий, як його звичайний родич, але він в рази дорожче – близько 80 доларів (понад 2000 грн) за кілограм. Але попит на нього божевільний, адже кавуну такої форми легше знайти місце в холодильнику.

Але на цьому японці не зупинилися. Наступний суперфуд - банани зі їстівною шкіркою. Вони набагато солодші за звичайні, а їхню шкірку можна їсти разом з м'якоттю. Але найцікавіше – це спосіб вирощування: тропічну рослину піддають дії дуже низьких температур.

Щоб виростити банани з їстівною шкіркою, молоді кущі висаджують при температурі в мінус 60 градусів за Цельсієм. Через деякий час їх розморожують і пересаджують в інший ґрунт. Далі вони ростуть, як і звичайні банани, при плюс 26,5 градуса. Через зміни температури їхнє зростання сильно прискорюється, а шкірка стає тоншою.

Реклама

Але селекціонери експериментують не тільки з фруктами. Фіолетова картопля не втрачає свій колір навіть після варіння, а смак – абсолютно звичайний.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вівсяної каші зі смаком печива. Сайт "Сегодня" також розповідав про самі незвичайні інгредієнти коктейлів.