Фарширований гарбуз з гречаною кашею і грибами: рецепт від Олексія Суханова

8 жовтня 2018, 17:05
Святкова страва від ведучого каналу "Україна"

Фарширований гарбуз з гречкою. Фото: depositphos.com

Страви з гарбуза рідко побачиш на святковому столі. Зазвичай з нього готують буденні каші і запіканки. Але телеведучий Олексій Суханов поділився оригінальним рецептом фаршированого гарбуза. Доступні продукти, ніяких складнощів в приготуванні, а на вигляд – головна страва столу.

Фарширований гарбуз з гречкою і грибами

Реклама

Інгредієнти:

  1. Гарбуз – 1 шт. (1-1,5 кг)
  2. Гречана каша – 1 1/2 склянки
  3. Вода – 4 1/2 склянки
  4. Сіль – 1 ч. л.
  5. Перець – щіпка
  6. Гриби гливи – 300 г
  7. Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  8. Пастернак – 100 г (один корінь)
  9. Ковбаски (або інші копченості) – 200 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розігріваємо духовку на 180 С.
  2. Варимо кашу. Перед приготуванням промиваємо кашу в холодній воді. Гречку кидаємо в киплячу воду або заливаємо окропом в пропорції 1:3. Ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. Кидаємо сіль, перець. Кип'ятимо 5 хвилин і вимикаємо. Настоюємо під закритою кришкою протягом 15 хвилин.
  3. В цей час готуємо гарбуз. Беремо гарбуз розміром з футбольний м'яч, промиваємо під проточною водою, зрізаємо "кришечку". Ложкою виймаємо насіння і волокна. Якщо гарбуз товстостінний – трохи зскрібаємо зі стін. Зубочистками кріпимо кришку до основної частини. Змащуємо гарбуз зовні соняшниковою олією і ставимо в духовку на 10 хвилин. Насіння промиваємо, відокремлюємо від волокон. Ми залишаємо просохнути.
  4. Пастернак потрібно очистити. Ріжемо пастернак на кружальця товщиною півсантиметра. Беремо сковорідку, наливаємо масло, нагріваємо. Обсмажуємо пастернак до золотистого кольору. Ріжемо гливи соломкою розміром 1-2 см. Ріжемо цибулю півкільцями. Беремо сковорідку і обсмажуємо на олії цибулю. Додаємо гриби, обсмажуємо разом з цибулею. Солимо і перчимо до смаку наприкінці (щоб гриби не пустили сік). Додаємо до грибів ковбаски. Змішуємо готову кашу, обсмажені з цибулею гриби, ковбаски, смажений пастернак.
  5. Беремо підготовлений гарбуз і наповнюємо його фаршем. Накриваємо кришкою і кріпимо її за допомогою зубочисток. Викладаємо на деко гарбуз і промите, обсушене насіння розкладаємо навколо. Ставимо запікати на 40 хвилин при 180˚.
  6. Подаємо страву в гарбузі. Розрізаємо скибочками гарбуз і ложку каші. Насіння їмо окремо.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз