Їжа у фастфудах і ресторанах нічим не відрізняється – вчені

18 липня 2015, 04:53
Раніше дослідники вважали, що в дорогих закладах продають виключно здорові інгредієнти

Фото: Deborah Ory

Вчені прийшли до висновку, що продукти харчування, які готуються в ресторанах, є такими ж шкідливими, як і фастфуд, повідомляє "Ортодокс".

Таку інформацію фахівці повідомили після здійснення комплексу випробувань та дослідів. Виявилося, що приготовлені вдома продукти є найкращим варіантом для людини. Фахівці рекомендують контролювати обсяг споживаних жирів, калорій та інших речовин. Лікарі встановили, що в ресторанах чоловіки і жінки збільшують кількість спожитої шкідливої їжі.

Реклама

Раніше дослідники вважали, що в дорогих закладах продають виключно здорові інгредієнти. Однак, здійснюючи новий експеримент, науковці зафіксували, що відвідування ресторану схоже з походом у фаст-фуд. Слід зауважити, що автори проектів задіяли 18 тисяч добровольців. У всіх респондентів запитували, наскільки часто вони їдять шкідливі продукти.

Підсумки лабораторних випробувань показали, що хлопці і дівчата, які віддають перевагу товарам швидкого приготування, вживали в середньому на 190 калорій більше, ніж прихильники домашнього харчування. При цьому відвідувачі ресторанів їли на 187 калорій більше, ніж любителі домашньої їжі.