Домашній бар Миколи Тищенка: ТОП-3 улюблених напої ведучого

18 січня 2018, 14:00
Ведучий відкрив дверцята власного домашнього бару

Микола Тищенко. Фото: Новий канал

Український ресторатор Микола Тищенко, ведучий проекту Нового каналу "Ревізор з Миколою Тищенко", розповів "Сегодня" про мистецтво смакування алкоголю і відкрив дверцята власного домашнього бару.

Особлива Японія

Реклама

"Зізнаюся, я досить довгий час не починав пити алкоголь. І вперше спробував його в Японії. Це було знамените сливове вино Umeshu – тягуче, солодке і з глибоким післясмаком. Вражає складність виробництва цього напою. Непроста задача полягає в тому, що кожен плід сливового дерева потрібно ретельно вимити, після чого дерев'яною паличкою прибрати кісточку і залишки гілочки. Umeshu відноситься до наливок, або навіть до лікерів, як за рівнем цукру, так і за технологією приготування – плоди настоюють на алкоголі. А японські сливи користуються величезною популярністю у жителів східних країн".

"Кіношне" шампанське

"Один з моїх найулюбленіших алкогольних напоїв – шампанське Perrier-Jouet. Це виключне ігристе вино, яке має свій неповторний, вишуканий смак. Засновник одного зі старих шампанських будинків у Франції, П'єр-Нікола Перрье, дав цьому напою ім'я своєї коханої дружини в 1811 році. Крім того, він не побоявся піти проти сімейних традицій, і вперше в історії зробив шампанське категорії брют. Вперше я спробував його після перегляду фільму "Будапешт", де головний герой відзначає Perrier-Jouet як кращий алкогольний напій. І навіть попросив прислугу підготувати з собою в поїздку запас ігристого, щоб потім, як він висловився, "не пити ослячу сечу". Це нетривіальне визначення якості спровокувало мене на покупку саме цього шампанського. Важливий момент в процесі розпивання алкоголю – вибір посуду. Рекомендував би подавати шампанське в келихах -флютах. Особисто я віддаю перевагу пити з кришталевих келихів – мені дуже подобається приємний, чарівний дзвін, що нагадує бій курантів з кінофільму "Попелюшка"".

Реклама

Легенда з Бордо

"Якщо говорити про тихі вина, то серед них мені подобаються французькі з Бордо. А саме Clarendelle. Вважаю, що Бордо – місце, де виробляються кращі вина світу. Це поєднання виняткової місцевості і високопрофесійних, пристрасно захоплених своєю справою людей. Виробництвом Clarendelle займається компанія Clarence Dillon Wines, яка була заснована в 2005 році і веде своє коріння від великого господарства Шато О-Бріон. Цей напій поєднує в собі сучасні бажання любителя елегантного вина, яке легко п'ється. Для його виробництва використовується виноград, зібраний в Шато О-Бріон і Шато Ля Міссьон О-Бріон. Його смак я б описав так: баланс з шовковистими танинами і ніжним смаком. Характер і витончена структура виникають завдяки купажу трьох традиційних сортів Бордо – Мерло, Каберне Совіньон і Каберне Фран. Воно освіжаюче, має яскравий ароматом тропічних фруктів, цитрусів і білих квітів, легке, і не витримується в дубі. Яке б вино ви не вибрали з лінійки Clarendelle, воно буде відмінно поєднуватися з будь-яким наповненням столу. І прикрасить ваше проведення часу!"

Нагадаємо, Микола Тищенко разом з дружиною Аллою Барановською проводить зимові канікули в Таїланді.