Для тортів і тістечок: як приготувати класичний лимонний курд

19 липня 2018, 16:00
Курд – це густий заварний крем, найчастіше з додаванням лимона

Лимонний курд можна подавати під меренгою. Фото: depositphotos.com

Класичний англійський курд за консистенцією нагадує заварний крем або густе лимонне варення. 

Лимонний курд можна подавати вранці до млинців, намазувати на тости  або використовувати як начинку для пісочних пирогів, бісквітних тортів або капкейків.

Реклама

Лимонний курд

Складові:

  • сік 3-х лимонів
  • цедра 1-го лимона
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла


Рецепт приготування:

Реклама
  1. У невеликій каструлі змішуємо лимонний сік, дрібно натерту цедру, цукор і вершкове масло.
  2. Яйця збиваємо без піни, пропускаємо через сито, щоб не прибрати великі шматочки білка.
  3. Додаємо яйця до лимонному соку. Варимо на слабкому вогні, весь час помішуючи, до загусання – поки на поверхні не залишатимуться борозенки від віночка і не з'явиться перша бульбашка, близько 6 хвилин.
  4. Викладаємо в чисту банку, зберігаємо в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, з чого складаються торти, від яких не повніють. Також сайт "Сьогодні" повідомляв, як вибрати якісні кондитерські вироби

Дивіться відео, як приготувати вершковий крем з коньяком: