Для тих, хто на дієті: низькокалорійний торт "Наполеон"

14 лютого 2018, 19:13
Замість коржів в цьому рецепті – лаваш

"Наполеон" з лаваша. Фото: Lea's Cooking

Десерт за мотивами знаменитого торта "Наполеон" – ідеальний варіант, коли немає часу довго стояти біля плити. І ще один приємний момент: шматочок торта вагою 100 г містить всього 120 ккал.

Дієтичний "Наполеон"

Реклама

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш – 2 шт. + 1/4 шт.
  • Молоко – 1 л
  • Вода – 100 мл
  • Яєчні жовтки – 4 штуки
  • Кукурудзяний крохмаль – 4 столові ложки
  • Знежирене сухе молоко – 4 столові ложки
  • Ванілін – за смаком
  • Замінник цукру – за смаком

Рецепт приготування:

1. Взяти два аркуші лаваша і розрізати кожен на три частини. Загалом має вийти шість коржів.

Реклама

2. Розігріти духовку до 250 С. Викласти один шматок лаваша на чистий лист і запікати протягом 2-3 хвилин. Не пересушити, лист повинен просто підрум'янитися. Повторити з рештою коржів.

3. Ще одну чверть лаваша підсушити в духовці і подрібнити в крихту.

4. Приготувати крем. Молоко налити в каструлю з товстим дном і нагріти на слабкому вогні.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Жовтки відокремити від білків, додати до жовтків цукрозамінник за смаком і ванілін.

6. В окремій мисці змішати крохмаль і сухе молоко, розвести водою до однорідності, добре збити віночком, щоб не було грудочок.

7. До теплого молока поступово додати яєчну суміш, весь час помішуючи.

8. Потім додати розведений крохмаль, продовжуючи розмішувати. Проварити до загустіння. Зняти крем з вогню і дати йому охолонути до кімнатної температури.

9. Зібрати торт: на блюдо викласти один корж і рясно змастити його кремом. Повторити шари і посипати крихтою.

10. Поставити десерт на ніч в холодильник, щоб він просочився.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом млинців у вигляді сердець на День святого Валентина.

Дивіться відео, як приготувати італійське печиво біскотті: