Для любителів смачно поїсти: як приготувати каре ягняти

3 липня 2018, 09:58
Три рецепти молодої баранини

Каре ягняти з гарніром. Фото: depositphotos.com

Каре ягняти – натуральні котлети на зачищених ребрах, які чудово поєднуються з овочами, приготованими на пару, кускусом і пастою. Французькі та італійські кулінарні традиції немислимі без цієї страви.

Каре ягняти в духовці

Реклама
Каре ягняти з винним соусом
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 1 кг каре
  • 40 мл оливкової олії
  • 40 мл соку лимона
  • перець, чебрець і сіль за смаком

Для соусу:

  • 2 зубчики часнику
  • по щіпці базиліка і розмарину
  • 30 г вершкового масла
  • пляшку сухого червоного вина
  1. Як приготувати:
  2. Каре розділіть на порційні шматки невеликого розміру, сполосніть, обсушіть рушником.
  3. Приготуйте маринад. Для цього в посуд влийте олію, лимонний сік, покладіть сіль і чебрець, всі компоненти добре перемішайте.
  4. Шматочки м'яса злегка відбийте кухонним молотком, втирайте в них суміш, залиште маринуватися приблизно на півгодини.
  5. Коли час вийде, швидко обсмажте ягняти на сковороді без додавання масла.
  6. Перекладіть все до форми для запікання, поставте до розігрітої до 170-180 °С духовки на 25 хвилин.
  7. Поки ребра запікаються, зробіть соус. Вершкове масло розтопіть на сковороді, додайте до нього подрібнений часник, базилік і розмарин.
  8. Поступово влийте вино, доведіть все до кипіння, процідіть, уварюйте на слабкому вогні приблизно чверть години.
  9. Готове каре полийте соусом, подавайте до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Каре в паніровці

Каре ягняти в горіховій паніровці
Фото: Ірина Павлина

Інгредієнти:

  • 600 г каре ягняти
  • розмарин і чебрець – за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. гірчиці
  • 300 г очищених волоських горіхів,
  • перець і сіль

Для соусу:

Реклама
  • 300 мл яловичого бульйону
  • 150 г сушеної журавлини
  • 1 цибуля шалот
  • півсклянки червоного вина
  • 40 г вершкового масла

Як приготувати:

  1. М'ясо обмийте, підсушіть, викладіть на сковороду з рослинною олією, обсмажте на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку.
  2. Зробіть горіхову обмазку.
  3. Дрібно порубайте розмарин, чебрець, часник і горіхи. Все перемішайте, влийте до маси оливкову олію, покладіть сіль і перець.
  4. Приготуйте соус, для цього до каструлі влийте бульйон, вино, покладіть ягоди, дрібно порізану цибулю.
  5. Розмішайте, поставте на плиту на маленький вогонь, доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин, остудіть.
  6. Каре змастіть гірчицею, паніруйте в горіховій суміші, все щільно загорніть в харчову плівку, на 15 хвилин покладіть до холодильника.
  7. Вийміть ребра, приберіть поліетилен, покладіть всі на деко, змащене олією.
  8. Поставте до духової шафи, прогрітої до 180 °С, запікайте 15-20 хвилин.
  9. Перед подачею полийте м'ясо соусом, посипте зеленню.

Каре ягняти по-простому

Каре ягняти
Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 1 кг корейки
  • оливкова олія
  • спеції
  • сіль, перець

Як приготувати:

  1. М'ясо обмийте, дайте стекти зайвій рідині, приберіть надлишки жиру.
  2. Наріжте корейку уздовж реберець на порційні котлети.
  3. У сковороду влийте олію, не шкодуйте, викладіть ягняти. Обсмажуйте на великому вогні до появи красивої апетитної скоринки.
  4. За допомогою щипців переверніть каре на іншу сторону.
  5. Смажте на помірному вогні, але не пересмажте продукт.
  6. Проткніть м'ясо ножем, коли воно виділятиме рожевий сік, перекладіть все до блюда, посоліть, поперчіть, додайте спеції за смаком, перемішайте, дайте постояти.
  7. Розкладіть котлети на порційні тарілки, на гарнір запропонуйте розсипчастий рис.
  8. В окремому посуді подайте соус з кінзи, орегано, чавленого часнику і оливкової олії.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати баранину по-тосканськи від Асмік Гаспарян. Крім цього, ми писали,  як запекти баранячу ногу з овочами в духовці. Ми також ділилися рецептом баранячих ребер на грилі.

Дивіться відео, де знайти ідеальну баранину для шашлику: