Кавун і горілка – ідеальна пара для вечірки на свіжому повітрі. Ми вибрали для вас кілька рецептів освіжаючих кавунових коктейлів з додаванням горілки.
Дивіться відео, як приготувати желе з горілкою в кавуні:
Для приготування напоїв вам знадобиться охолоджена м'якоть кавуна без кісточок. Її потрібно скласти в чашу блендера і збити з іншими інгредієнтами, зазначеними в рецептах.
Коктейль з кавуном, лаймом і горілкою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 2 чашки з гіркою шматочків кавуна без насіння
- 1/2 чашки кавунового соку
- 1/4 чашки свіжовичавленого соку лайма
- 1/4 – 1/2 чашки простого сиропу
- 1/2 чашки – 1 чашка горілки
- лід
- Кавунові кульки або шматочки лайму – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати простий сироп, змішайте в рівних пропорціях цукор і воду. Доведіть до кипіння, щоб цукор розчинився, остудіть.
- Помістіть шматочки кавуна і кавуновий сік у блендер, збийте.
- Додайте сік лайму і 1/4 чашки простого сиропу, ще раз перемішайте. Влийте 1/2 склянки горілки. Спробуйте, за необхідності додайте більше горілки або сиропу.
- Наповніть високі склянки льодом і додайте коктейль.
- Прикрасьте кульками кавуна і шматочками лайму. Подавайте з трубочкою.
Кавуновий коктейль з горілкою і медом
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 8 чашок свіжого кавуна, нарізаного кубиками
- 2 ст.л. соку лайму чи лимона
- 2 ст.л. меду
- 1 чашка бутильованої води
- 1 чашка кавунової або звичайної горілки
- лід
- м'ята
Спосіб приготування:
- У блендері збийте кавун, сік лайма, мед і воду до отримання однорідного пюре.
- Процідіть через сито, щоб прибрати волокна і залишки насіння. Додайте охолоджену горілку і перемішайте.
- Подавайте разом з льодом і м'ятою.
Коктейль з кавуна з горілкою і полуницею
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1 чашка свіжої полуниці
- 1 1/2 чашки нарізаного кубиками кавуна
- 1-3 ст.л. цукру
- 3 ст.л. лимонного соку
- 1 чашка льоду
- 1/4 чашки горілки або білого рому
Спосіб приготування:
- Помістіть всі інгредієнти в блендер і збийте до однорідності.
- Перелийте кавуновий коктейль у склянки і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна вибрати смачний і соковитий кавун. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кавуна з фетою.