Для чого корисний чорний шоколад

2 вересня 2014, 05:17
Шоколад може ефективно використовуватися при лікуванні цирозу печінки – вчені

Чорний шоколад покращує також загальний стан організму. Фото: usiter.com

Іспанські вчені вважають, що дуже скоро лікарі виписуватимуть чорний шоколад своїм пацієнтам для лікування цирозу печінки і пов'язаного з ним підвищення тиску крові в судинах черевної порожнини. Ця заява була представлена на щорічному конгресі International Liver CongressTM 2010 у Відні, Австрія.

За словами професора Марка Сарза (Mark Thursz) з Імперіального коледжу Лондона (Imperial College London), при лікуванні пацієнта важливо використовувати не тільки сучасні технології та препарати, а й альтернативні способи лікування, які позитивно впливають на загальний стан пацієнта. Згідно з дослідженнями, чорний шоколад зміцнює стінки кровоносних судин завдяки антиоксидантам, що містяться в ньому. На відміну від білого, чорний шоколад покращує також загальний стан організму.

Реклама

Цироз печінки виникає в результаті її тривалого пошкодження, при цьому порушується кровообіг і підвищується тиск крові на стінки судин, що може привести до їх розривів. Чорний шоколад сприяє профілактиці подібних симптомів.

В дослідженнях брав участь 21 пацієнт з діагнозом "цироз печінки". Протягом певного періоду 10 добровольців вживали чорний шоколад, інші 11 – білий, який не містить какао, яке є сильним антиоксидантом. До і після експерименту пацієнтам вимірювали кров'яний тиск. За результатами дослідження, стан пацієнтів, які вживали в їжу чорний шоколад, був значно краще, ніж у пацієнтів з другої групи.

Таким чином, вчені прийшли до висновку, що чорний шоколад може ефективно використовуватися при лікуванні цирозу печінки нарівні з іншими ліками.