Дієтологи радять включати в раціон маракуйю

16 березня 2015, 04:20
Фрукт знижує тиск і підвищує показники гемоглобіну

Фрукт покращує травлення. Фото: lapochka99.dreamwidth.org

Маракуйя – досить популярний фрукт зі специфічним смаком і запахом. І дієтологи розглянули в ньому суперпродукт, пише meddaily.ru посилаючись на Zee News. По-перше, маракуйя захищає від раку за рахунок високого вмісту вітамінів А і С. Це потужні антиоксиданти, нейтралізуючі вільні радикали, які ушкоджують клітини.

Ще фрукт знижує тиск завдяки наявності калію і майже повної відсутності солі. А відомо, що велика кількість солі в продукті харчування сприяє підвищенню кров'яного тиску. У свою чергу, високий тиск призводить до хвороб серця і інсультів. Маракуйя – хороший спосіб підтримати здоров'я очей (на це працюють вітаміни і флавоноїди).

Реклама

Що важливо, плоди маракуйи підвищують показники гемоглобіну в крові за рахунок великої концентрації заліза та вітаміну С. А даний вітамін критично важливий для засвоєння заліза і запобігання його втрати. В результаті гемоглобін підвищується. Паралельно поліпшується травлення завдяки великій кількості води і клітковини. Ще маракуйя стимулює цей процес, використовуючи ензими. Дані ензими сприяють виробленню шлункового соку в шлунку.