Дієтологи пояснили чому варто їсти рибу замість м'яса

30 вересня 2015, 09:53
Українці споживають критично мало морепродуктів

Фото: bodymaster.sportbox.ru

Фахівці-дієтологи відзначили, що для здорової життєдіяльності організму, потрібно вживати більше риби, і в той же час скоротити споживання м'яса.

Головний дієтолог країни Олег Швець розповів, що українці у своїй більшості неправильно харчуються, через це і часто хворіють. На його думку, замість м'яса і хліба потрібно їсти більше риби і свіжих фруктів.

Реклама

Так, за його словами, середньостатистичний громадянин нашої країни щодня вживає занадто багато м'яса, цукру і хліба, і занадто мало з'їдає морської риби і фруктів.

Дієтологи попереджають, що за кількістю вживання риби українці опустилися до фізично допустимого мінімуму (12 кілограмів риби на рік). У середньому українці вживають 13,2 кілограи риби на рік. Нормою вважається, коли щорічно людина з'їдає близько 20 кілограмів морської риби протягом року. Наприклад, європейці їдять близько 26-30 кілограмів риби щорічно.

Згідно заявам медиків, неправильне і незбалансоване харчування підвищує ризик таких хвороб, як атеросклероз, діабет і серцево-судинні захворювання. Недостатнє споживання риби відбивається на загальному стані здоров'я.

Реклама

Відзначимо, що хліб, без якого не проходить жоден прийом їжу середньостатистичного українця, є основним джерелом надходження солі в організм.