Дієтологи назвали груші суперпродуктом

24 жовтня 2016, 06:15
Фрукти показані при хворобах серця, раку, діабеті, остеопорозі і високому тиску

Фото: pixabay.com

Груша – один з найбільш поживних фруктів, що містить багато клітковини, антиоксидантів, мінеральних речовин і вітамінів, необхідних для підтримки здоров'я. Вчені з Університету Луїзіани (США) рекомендують цей продукт не тільки для підтримки здоров'я, але і для скидання ваги.

За даними дослідників, люди, які споживали груші, важили менше, ніж люди, які не мали груш в раціоні. Також любителі цих фруктів на 35% рідше страждали ожирінням. Примітно, що відмінностей в рівні фізичної активності у тих, хто їв груші, і тих, хто не їв, не зафіксовано.

Груші показані при хворобах серця, раку, діабеті, остеопорозі і високому тиску. У фруктах немає жиру, холестерину, солі, що важливо для тих, що худнуть.

Всього одній груші середнього розміру при щоденному споживанні досить, щоб отримати в хорошому обсязі клітковини (24% від денної норми), вітамін С, магній, мідь, калій, і це все – лише за 100 калорії.