Дієтичний торт з овочів і форелі: рецепт Асмік Гаспарян

3 вересня 2018, 09:00
Рецепт низькокалорійної святкової закуски від переможниці кулінарного шоу

Асмік Гаспарян. Фото: прес-служба

Торт из молодих овочів - неймовірне поєднання соковитих овочів і ніжної форелі в вершковому соусі з повітряним бісквітом. Ця страва здивує вас своїм особливим, незабутнім смаком.

Дієтичний торт з овочів від Асмік Гаспарян

Реклама

Інгредієнти:

  • Молодий буряк – 2 шт.
  • Молода морква – 3 шт.
  • Молода червонокачанна капуста – 1/4 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Селера – 2 г
  • Рисове борошно – 300 г
  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Масло – 140 мл
  • Вершкове масло – 20 г
  • Форель – 450 г
  • Сир – 400 г
  • Сливки (33%) – 400 мл
  • Желатин – 15 г
  • Лайм – 1 шт.
  • Фісташки – 100 г
  • Сіль – 18 г
  • Чорний мелений перець – 11 г
  • Свіжий мангольд – 1 пучок
  • Вода – 75 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Приготуйте бісквіт: збийте яйця з цукром, з'єднайте рисове борошно з розпушувачем. Порційно просіюючи, введіть суху суміш до яєчної маси. Додайте масло і сіль, перемішайте. Постеліть пергаментом дно рознімної форми, змастіть боку вершковим маслом, вилийте в форму тісто. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 160 °С, протягом 30 хвилин. Дайте охолонути.
  2. Приготуйте крем-мус: залийте желатин водою, залиште набухати на 5 хвилин. Потім розтопіть в мікрохвильовій печі. Натріть буряк, вичавіть з нього через марлю сік. Форель перебийте в подрібнювачі до однорідної маси. Додайте вершки і сир. Потім додайте сіль, перець і буряковий сік, перебийте блендером до однорідності. Додайте до рибної маси окремо збиті вершки і розтоплений желатин, акуратно перемішайте. Перекладіть масу в кондитерський мішок з гладкою насадкою.
  3. Приготуйте овочеву начинку: наріжте порізно стебла селери і капусту, натріть моркву і редис. Відіжміть сік з редису. Полийте овочі соком лайма, посоліть, поперчіть, обережно перемішайте.
  4. Сформуйте торт. Розріжте бісквіт по горизонталі на 2 коржі. Вставте в форму бордюрну стрічку, викладіть на низ форми один корж, вичавіть на нього мус шаром 5 мм. Заповніть мусом бічний зазор між бісквітом і бордюрною стрічкою.
  5. Далі покладіть пошарово селеру, редис, моркву і капусту, промащуючи кожен шар овочів крем-мусом. На верхній шар мусу викладете другий корж. Вичавіть на нього мус спіраллю, по краях – зробіть з крем-мусу краплі.
  6. Поставте торт до холодильника на 30 хвилин. Потім дістаньте його з форми, зніміть бордюрну стрічку. Подрібніть фісташки і присипте ними нижню третину торта. Над фісташками викладіть слайси редису і листя мангольда. Зверху прикрасьте торт слайсами свіжого буряка, моркви і редису.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смаженого редису від Асмік Гаспарян. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати овочеву "пасту" з кабачково-м'ятними кульками за рецептом переможниці "МайстерШеф" 6-го сезону.

Дивіться відео, як приготувати бургер з грибами за рецептом Дмитра Горовенка: