Дієта, яка допоможе перемогти рак

25 березня 2016, 04:55
Доктор Джоанна Бадвіг була однією з провідних біохіміків Європи в області дослідження ракових захворювань

Фото: hochu.ua

Вона народилася в 1908 р., І померла у віці 95 років. За видатні відкриття в лікуванні онкологічних захворювань її сім разів висували на здобуття Нобелівської премії, пише "Ортодокс".

Півстоліття тому, 2 листопада 1959-го на своїй лекції в Цюріху, Бадвіг сказала: "Без жирних кислот ферменти, що забезпечують засвоєння кисню в дихальній системі, не функціонують. Людина починає задихатися навіть в повітрі, збагаченому киснем. Дефіцит жирних кислот підриває життєві функції організму".

Реклама

Бадвіг зазначила, що вживання в їжу знежирених і перероблених масел / жирів призводить до серйозних захворювань. А так як вся їжа зараз штучно знежирена – вона несе загрозу і дітям, і дорослим.

Доктор Бадвіг витратила кілька років для поглибленого вивчення крові хворих на рак. В результаті досліджень вона виявила, що у хворих в крові завжди знижений вміст фосфоліпідів і ліпопротеїнів.

Також, поряд зі зниженим вмістом гемоглобіну в крові, вона виявила незвичайні жовто-зелені включення. Ще одним відкриттям стало, що в крові здорових людей рівень вмісту жирних кислот, класу Омега-3, набагато вище, ніж у хворих.

Реклама

За результатами досліджень вона почала експериментальним шляхом підбирати дієту для лікування захворювання. У підсумку вона зупинилася на суміші сиру (cottage cheese) і органічної лляної олії.

Лляна олія, більше ніж інші, містить жирні кілота Омега-3, легко засвоюється і не викликає алергій. Сир ж містить високий рівень сулфопротеїнів.

Бадвіг виявила, що ця комбінація сиру і лляної олії робить олію водорозчинним, тобто легше засвоюваним організмом. Вживання лише лляної олії нешкідливе, але марне. Олія обов'язково повинна бути змішана з сиром.

Реклама

На свій подив Бадвіг виявила, що вже через три місяці при вживанні її дієти у ракових хворих настає поліпшення. Пухлини зменшуються, до хворих повертаються сили, а в крові більше немає жовто-зелених частинок. Рівень фосфоліпідів і ліпопротеїнів повертається до нормального, рівень гемоглобіну нормалізується.

Вдавалося рятувати навіть хворих, від яких доктора просто відмовлялися. Після багатьох випробувань вона знайшла оптимальний склад – дві столові ложки органічного (холодного пресування) лляної олії ретельно перемішати з 100-150 г сиру до однорідної маси, раз на день.

У 1990 році онколог Dr. Roehm заявив, що дана дієта є найбільш успішною протиракової дієтою в світі. Використання в дієті "протоколу Бадвіг", як його пізніше назвали, довело свою терапевтичну цінність в попередженні та лікуванні раку, інфаркту міокарда, атеросклерозу, дисфункції печінки, лікуванні виразкової хвороби, артриту, шкірних екзем, вікових деградаційних захворювань і аутоімунних хвороб.

Бадвіг в своїх дослідженнях розкрила згубність застосування "поганих" жирів для здоров'я, зокрема, широко застосовуються методи гідрогенізації (приклад-виробництво маргарину, вельми небезпечного продукту для людей з онкологічними ризиками).

Наукові погляди і уявлення Бадвіг протягом всього її життя піддавалися атаці, а потім узгодженим замовчуванням офіційною медициною, пов'язаної взаємними інтересами з фармакологічної і харчової індустріями.

Як згадував Кліф Беку, колишній пацієнт Бадвіг, протягом 10 років перебував під її наглядом з приводу раку простати, було задокументовано близько 1000 успішних історій лікування від раку. Але фармакологічна і онкологічна індустрія ігнорувала всі досягнення Бадвіг. Крім того, її наукові висновки могли завдати серйозного удару по харчовій промисловості в області виробництва жирів.

Бадвіг вважала неприпустимим використання будь-яких рафінованих видів олій, так званих штучних жирів (маргарин, майонез), одержуваних в результаті гідрогенізації або часткової гідрогенізації.

Всі ці жири відкидаються організмом, серцевим м'язом, приводячи до різних порушень, у тому числі і на клітинному рівні. В ряд поганих жирів Бадвіг включала і широко поширені для приготування кондитерських виробів ненасичені жири.

За її уявленням, допустимі до вживання вуглеводні, що містять натуральний цукор: яблука, фіги, груші, виноград.

Чи не дозволяється вживання рафінованого цукру у всіх видах, макаронних виробів, білого хліба, жирних сортів м'яса, смажених і консервованих продуктів.

Практично всім для збереження нормального здоров'я рекомендувалося щоденне вживання мінімально 100 грам сиру з 5 грамами лляного масла.

Згідно дієті Бадвіг, сніданок міг включати мед, змішаний в блендері з органічним маслом льону холодної вичавки (таке масло повинно зберігатися тільки в холодильнику), невеликою кількістю свіжого парного молока, (дефіцитний продукт в сучасній урбаністичному середовищі) і свіжого зернистого сиру. Дозволялося додавання горіхів (за винятком арахісу) і невеликої кількості свіжих сезонних фруктів.

Необхідно відзначити, що Джоанна Бадвіг у випадках важких захворювань використовувала суміш в складі 42 грама льняного масла (3 столові ложки) на 100 грам свіжого сиру.

У звичайній щоденній практиці застосування даного поєднання продуктів в якості профілактичного заходу використовується менша кількість масла льону на більшу кількість сиру.