Девять міфів про схуднення і здорове харчування

17 грудня 2015, 07:05
Вчені розвіяли деякі міфи про харчування

Фото: hnb.com.ua

Навколо дієт і здорового харчування існує чимало міфів. Сучасні вчені-дієтологи намагаються спростувати найпоширеніші з них, пише "Ортодокс".

Чорниця відома як супер-продукт, багатий на антиоксиданти. Але це не дає їй переваги перед іншими видами фруктів. Виявляється, є здорові продукти, де вміст антиоксидантів вищий – темний шоколад і червоний виноград.

Реклама

Яйця підвищують рівень холестерину в організмі. Цей продукт дійсно містить холестерол. Але організм сам регулює його рівень. При розумному вживанні яєць (1-2 в день) користь від цього продукту значно перевищує шкоду.

Кава призводить до зневоднення організму. Фахівці стверджують, що люди, які постійно вживають каву, стикаються з такою проблемою не частіше за інших.

Маргарин шкідливий для серця. Дійсно, коли маргарин включав в себе гідрогенізовані жири, так і було. Але тепер цей продукт виготовляють з мононенасичених жирів. У такому вигляді маргарин корисніший від масла.

Реклама

Фрукти і овочі необхідно зберігати в холодильнику. Це правильно, але далеко не завжди. Приміром, кавун, який зберігали при кімнатній температурі, містить удвічі більше бета-каротину. Що стосується зберігання бананів і персиків, поза холодильником вони зберігають більше поживних речовин.

Організму необхідно 8 склянок води в день. Вважається, що це допомагає зволоженню шкіри, втраті ваги і очищенню організму. Але вчені досі не знайшли доказів цього твердження. На думку дієтологів, найкращий індикатор потреби у воді – це спрага.

При схудненні потрібно їсти часто і потроху. Австралійські вчені виявили, що люди, які дотримуються цього правила, дійсно втрачають вагу – але так само швидко набирають її знову.

Реклама

Біле м'ясо містить менше жирів, ніж червоне. Сучасні дієтологи стверджують, що вміст жиру в білому і червоному м'ясі приблизно однаковий.

Яскраві овочі містять більше корисних речовин. Визнаючи всі достоїнства шпинату, буряка і моркви, не варто забувати про білокочанну і цвітну капусту. Незважаючи на відсутність яскравого забарвлення, вони – просто джерело антиоксидантів, кальцію і заліза.