Дев'ять хитрощів, які допоможуть вам навчитися готувати смачніше

7 грудня 2019, 09:51
У кожної господині є свої маленькі секрети приготування різних страв

Як навчитися готувати Фото: pixabay.com

Хочете, щоб приготовані вами страви були ще смачнішими і виглядали ще смачніше? Тоді дізнайтеся секрети, про які ви, можливо, навіть не здогадувалися.

Варка м'яса і птиці

Реклама

Для того, щоб м'ясо і птиця не були переварені зовні і недоваріть всередині, не починайте їх готувати, поки вони не охолонуть до кімнатної температури. Викладіть м'ясо і птицю з холодильника і почекайте півгодини, а потім приступайте до готування.

Знову м'ясо і птиця

Після того, як страву вже приготовлено, вона повинно злегка полежати (від 5 до 20 хвилин). Це необхідно для того, щоб м'ясо стало більш соковитим і смачним.

Реклама

Заморожені овочі

Не варто готувати заморожені овочі в мікрохвильовці: вони частково залишаться сирими, частково стануть сухими. Найкраще їх відварювати або поміщати в пароварку. Пам'ятайте, що після приготування овочі треба облити холодною водою: це зробить їх хрусткими.

Паста

Реклама

Перед тим, як кинути макаронні вироби в киплячу воду, обов'язково їх посоліть. Це не тільки поліпшить їх смак, але і допоможе соусу краще "подружитися" з пастою.

Смажений бекон

Не кладіть бекон на дуже гарячу або зовсім холодну сковорідку: температура повинна бути середньої. Так жир буде помірно витоплюється, що забезпечить хрустку скоринку.

Яйця

Розбиваєте яйця ножем або об край миски? Це збільшує ризик того, що жовток розтечеться. Якщо вам треба зберегти його в цілості, розбивайте сире яйце об плоску поверхню.

Смаження риби

Рибу треба класти на сковороду тільки після того, як вона гарненько розжариться, інакше риба стане прилипати до неї. Пам'ятайте, що приготування риби повинно бути швидким, якщо ви довго тримаєте її на вогні, страва стане сухою і жорсткою.

Смаження у фритюрі

Якщо ви смажите щось у фритюрі, наприклад, рисові кульки, не заповнюйте сковорідку до відмови: для того, щоб продукти добре присмажився і придбали красиву коричневу скоринку, їм необхідний вільний простір. Тим більше, що наповнивши сковороду до відмови, ви ризикуєте тим, що шматочки злипнуться.

Картопляне пюре

Щоб пюре вийшло розсипчастим, треба класти картоплю не в киплячу воду, а в холодну, і вже потім включати плиту. Намагайтеся також не надто старанно м'яти пюре, інакше крохмаль зіб'є його в один ком.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" розповідав про кухонні пристосування, які здатні спростити життя кожної господині.

Дивіться відео, як зробити кухонний молоток своїми руками: