Десять осінніх продуктів, багатих на вітамін С

3 листопада 2017, 12:53
Ці сезонні овочі та фрукти містять велику кількість аскорбінової кислоти

Продукти, багаті вітаміном С Фото: freepik

Вітамін С вітамін є потужним антиоксидантом і допомагає зміцнювати імунну систему, підтримує сполучну тканину і бореться з закладеним носом. Які ж продукти містять багато вітаміну C?

Ягоди

Реклама

Будь-які сезонні ягоди містять вітамін С, фолієву кислоту і клітковину. Вони допомагають поліпшити пам'ять і знижують ризик розвитку серцевих захворювань і раку. Серед інших функцій, вітамін С допомагає зміцнити імунну систему і захищає сполучну тканину. Кращі джерела цього вітаміну – полуниця і журавлина.

Різні види капусти

Капуста та її родичі, наприклад, брюссельська і китайська капуста, неймовірно багаті корисними речовинами, які допомагають запобігати раку і хвороби серця.

Реклама

Брюссельська капуста містить в чотири рази більше вітаміну С, ніж звичайна. Щоб запастися вітамін С, краще їсти сиру капусту. Якщо ви її все ж готуєте, краще тушкувати або готувати в мікрохвильовці, так зберігається більше корисних речовин.

Цитрусові

У цих фруктах міститься велика кількість вітаміну С, калію, пектину та інших речовин, які допомагають боротися з алергією, астмою, раком, катарактою, серцевими хворобами та застуду.

Реклама

Ківі

Ківі – прекрасне джерело вітаміну С (близько 75 мг в одному фрукті). Щоб зберегти вітамін, краще їсти ківі сирим. Якщо ви поєднуєте ківі з м'ясом або рибою, не залишайте їх надовго в одному посуді – фермент, що міститься в ківі, зробить м'ясо занадто м'яким.

Перець

Солодкий перець і гострий перець чилі не тільки надають смак і колір вашим улюбленим стравам, але і захищають від серцевих захворювань, втрати зору і закладеності носа.

В одній порції свіжого солодкого перцю міститься більше вітаміну С, ніж в склянці свіжовичавленого апельсинового соку (133 мг проти 82 мг).

Картопля

Цей популярний продукт, є прекрасним джерелом корисних речовин, особливо якщо готувати картоплю "в мундирі". Краще вживати її без жиру. Оскільки картопля широко поширена, вона є важливим джерелом вітаміну С.

Томати

Не відмовляйте собі в задоволенні поїсти томатів (або продуктів, приготованих з них). Корисні речовини, що містяться в цьому овочі, допомагають захищатися від раку (особливо раку простати), закупорки артерій і шкірних захворювань.

Вітамін C міститься в м'якоті помідора, він захищає від серцевих захворювань, застуди, раку шкіри і втрати зору.

Хурма

Головна цінність хурми полягає в тому, що вона максимально хороша пізньої осені і взимку. Цей фрукт багатий на вітаміни A, C і P, які зміцнюють імунітет і чинять благотворний вплив на судини.

Фейхоа

Фейхоа містить калій, магній, фосфор, залізо і цинк. Цей екзотичний плід з Південної Америки багатий йодом, який благотворно впливає на функцію щитоподібної залози. До складу фейхоа також входить вітамін С, корисний при епідеміях застуди та грипу.

Гарбуз

Гарбуз хороший не тільки тим, що з нього можна робити ліхтарі на Хеллоуїн. Всі види гарбуза містять корисні речовини, які допомагають боротися з акне, серцевими захворюваннями і зайвою вагою.

Нагадаємо, раніше дієтологи розвінчали міфи про вітамін С