Десерти на Новий рік: ТОП-5 святкових рецептів

10 грудня 2020, 17:51
Солодкі страви на Новий рік-2021

Трайфл з яблуками

Жоден новорічний стіл не обходиться без десертів. Тим паче господар 2021 року – Металевий Бик – солодощі обожнює. Тому важливо підійти з усією відповідальністю до цієї частини свята. Пропонуємо рецепти смачних десертів, які сподобаються як дорослим, так і дітям. І пам'ятайте, Бик дуже любить, коли в десертах присутні фрукти і ягоди.

Торт "Йогуртовий персик"

Реклама
Фото:Іnstagram.com/popo_pek

Інгредієнти

Для бісквіту:

  • 300 г цукру
  • 45 г кокосової стружки
  • 300 г борошна
  • 130 г мигдальної муки
  • 240 г вершкового масла
  • 6 яєць
  • 130 г молока
  • 16 г розпушувача

Для суфле:

Реклама
  • 500 г йогурту
  • 500 г вершків 33%
  • 150 г цукрової пудри
  • 20 г желатину

Для фруктового желе:

  • 12 г желатину
  • 350 г консервованих персиків
  • 1 ст. л. цукру
  • 150 мл води

Як приготувати

  1. Цукор змішати з розтопленим вершковим маслом. Вмішати яйця, потім всі сухі інгредієнти. Додати молоко. Розлити тісто в 2 кільця і ​​випікати за 140 °С до готовності. Готові та охолоджені коржі загорнути в плівку і прибрати в холодильник на ніч.
  2. Пудру змішати з йогуртом. Желатин замочити в частині вершків і розтопити в мікрохвильовці, додати в йогурт. Решта вершків збити і вмішати в йогуртовую суміш.
  3. Коржі розділити кожен на 2 частини. Викладати в кільце з ацетатною плівкою коржі, чергуючи із суфле та персиками. Поставити торт в холодильник до застигання.
  4. Нарізати персики для шару желе. Викласти в сотейник разом із желатином, цукром і водою. Поварити 5 хвилин до повного розчинення желатину. Вилити зверху на торт і прибрати в холодильник до повного застигання.

Тірамісу з апельсинами від Джеймі Олівера

Реклама
Тірамісу з апельсинами
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 200 мл жирних вершків
  • 100 г якісного чорного шоколаду (70%), плюс для подачі
  • 100 г печива савоярді
  • 150 мл гарячої міцної кави
  • 50 мл десертного вина "Він Санто" або солодкого хересу
  • 500 г сиру Рікотта
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 1 ч. л. ванільної пасти
  • 3 ст. л. рідкого меду
  • 1 апельсин або мандарин

Спосіб приготування:

  1. Щоб зробити ганаш, вилийте вершки в каструлю і обережно доведіть до кипіння на середньому вогні.
  2. Додайте дрібку морської солі, розламайте шоколад і перемішайте. Суміш повинна стати гладкою і блискучою. Потім зніміть із вогню і відкладіть убік.
  3. Викладіть печиво в форму 20 см x 30 см, обережно полийте гарячою підсолодженою кавою і збризніть його вином або солодким хересом.
  4. Розподіліть шоколадний ганаш поверх рівним шаром.
  5. У кухонному комбайні подрібніть рикотту, маскарпоне, пасту з ванільних бобів і мед до гладкої однорідної маси. Вилийте цю вершкову суміш поверх шару шоколаду.
  6. Поставте в холодильник мінімум на 2 години, щоб десерт застиг. Подавайте, посипавши тертим шоколадом і апельсиновою цедрою.

Десерт "Чорний ліс"

Десерт "Шварцвальд"
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 200 г сметани 25%
  • 150 г вишні без кісточок
  • 50 мл червоного вина
  • Цукор – за смаком
  • Шоколад – для прикраси

Для шоколадного кексу:

  • 150 г борошна
  • 225 г вершкового масла
  • 175 г цукру
  • 3 яйця
  • 3 столових ложки молока
  • 50 г какао-порошку
  • 1 ч. л. розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Спечіть кекс: вершкове масло розітріть з цукром і збийте в пишну масу. Додайте яйця по одному і продовжуйте збивати.
  2. Влийте молоко, додайте какао і перемішайте.
  3. Додайте борошно, просіяне разом з розпушувачем, і перемішайте тісто.
  4. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть тісто і готуйте в режимі "Випікання" протягом 60 хвилин. Кекс можна також спекти в формі, поставивши її в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 °С.
  5. Підготуйте вишню: викладіть ягоди в сковороду, додайте трохи цукру і вино. Уваріть протягом 5-7 хвилин.
  6. Охолоджений кекс поламайте руками і викладіть у стакани. Зверху викладіть вишню і полийте сиропом.
  7. На вишню викладіть жирну сметану, посипте тертим шоколадом і прикрасьте вишнею.

Персиковий десерт зі збитими вершками

Персиковий десерт
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для желе:

  • Консервовані персики – 480 мл
  • Персиковий сік
  • 1 упаковка порошкового персикового желе

Для крему:

  • Вершки 35% – 200 мл
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • 1 пакетик згущувача для вершків

Спосіб приготування:

  1. Консервовані персики витягти з сиропу і нарізати дрібними кубиками, помістити на дно склянок.
  2. Приготувати желе. Сироп, що залишився від персиків, змішати з персиковим соком (маємо отримати 300 мл). Прогріти і додати порошкове персикове желе (стандартна упаковка, розрахована на 300 мл рідини). Добре перемішати, залити персики і поставити в холодильник, щоб желе застигло.
  3. Для крему змішати вершки, сметану, цукор і загущувач для вершків. Збити.
  4. Викласти крем поверх желе. За бажанням прикрасити десерт шматочками персиків, тертим шоколадом, горіхами, гранолою або безе.

Трайфл із полуницею

Новорічний трайфл
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор – 1 стакан
  • Вершкове масло – 150 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Коньяк – 50 мл

Для крему:

  • Молоко – 0,5 л
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Заморожені ягоди – за смаком
  • Рідкий мед – 1 ст. л.
  • Шоколад – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Для бісквіту потрібно змішати всі інгредієнти, вилити суміш на деко і поставити випікати в духовку, розігріту на 180 °С на 15 хвилин.
  2. Щоб приготувати заварний крем, борошно змішуємо з молоком, ретельно перемішуючи. Ставимо каструлю на невеликий вогонь. Додаємо в неї молоко і яйця, помішуючи. У момент, коли суміш добре нагріється, варто додати цукор. Пізніше додаємо суміш молока з борошном, яку ми підготували раніше. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо, поки воно не розтопиться і відставляємо охолоджувати.
  3. Тепер трайфл потрібно зібрати в склянці. Кілька шматочків бісквіта кладемо в склянку, додаємо трохи ягід і коньяку, поливаємо кремом і знову додаємо бісквіт, знову поливаємо кремом, а також медом і тертим шоколадом.

Шоколадно-апельсиновий мус

Шоколадний мус
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Жовтки 4 яєць
  • Білки 4 яєць
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Чорний шоколад – 200 г
  • Апельсиновий фреш – 4 ст. л.
  • Цедра апельсина або лимона – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднати вершкове масло, подрібнений чорний шоколад, 2 ст. л. цукру і 4 ложки холодної води. Все розтопити на водяній бані і перетворити на шоколадну однорідну суміш.
  2. Відокремити жовтки від білків. У жовтки додати апельсиновий фреш і лимонну цедру, можна апельсинову. Все перебити віночком.
  3. Збиті жовтки перемішати з розтопленим шоколадом. Решта білки збити до міцної піни і з'єднати з шоколадною сумішшю. Обережно, щоб легкість збереглася в десерті, перемішати лопаткою.
  4. Залити в формочки або склянки для десертів. Поставити десерт в холодильник і чекати повного застигання.

Тут знайдете 5 рецептів неймовірних десертів з яблуками.