Десерт на Новий рік: рецепт яскравого цитрусового желе

26 грудня 2019, 15:04
Готуємо желе з трьох видів цитрусових з медом

Для Раків, у яких швидко змінюється настрій, - желе з лимона

Мандарини – головні новорічні ласощі. Але якщо вам набридло їсти їх просто так, приготуйте з цими фруктами смачний святковий десерт без цукру.

Дивіться відео, як приготувати мандарини в шоколаді:

Реклама

Крім мандаринів, до складу желе входять грейпфрути та апельсини.

Читайте також:

Реклама

Цитрусові желе на Новий рік

Час приготування:

  • 30 хвилин + час для охолодження

Калорійність:

Реклама
  • 88 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 великих соковитих мандарина
  • 1 великий апельсин
  • 1 рожевий грейпфрут
  • 11 г желатину
  • 2 ст. ложки меду
  • Трохи ванільного екстракту

Спосіб приготування:

  1. З грейпфрута необхідно вичавити сік (вийде близько 180 мл) і процідити, щоб позбутися від кісточок. Замочити в отриманій рідини желатин.
  2. Мандарини і апельсин потрібно філірувати. Мандарини очистити, розділити на часточки, акуратно підрізати білу капсулу і, вивернувши часточку, дістати м'якоть. У апельсина просто зрізати шкірку разом з перетинкою, а потім вирізати ножем кожну часточку. Сік з решти вичавити.
  3. М'якоть апельсинів і мандаринів подрібнити в блендері.
  4. Не доводячи до кипіння грейпфрутовий сік, розпустити желатин, а потім додати мед, ванільний екстракт і перемішати до розчинення. Змішати з подрібненою мандариново-помаранчевою м'якоттю.
  5. Розлити по формах або невеликим келихах і дати в холодильнику застигнути.

Як подавати желе

При необхідності дістати желе з форм. Подавати разом зі збитими вершками і тертою лимонною цедрою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити желе "Бите скло" .