Для Раків, у яких швидко змінюється настрій, - желе з лимона
Мандарини – головні новорічні ласощі. Але якщо вам набридло їсти їх просто так, приготуйте з цими фруктами смачний святковий десерт без цукру.
Дивіться відео, як приготувати мандарини в шоколаді:
Крім мандаринів, до складу желе входять грейпфрути та апельсини.
Читайте також:
Цитрусові желе на Новий рік
Час приготування:
- 30 хвилин + час для охолодження
Калорійність:
- 88 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 великих соковитих мандарина
- 1 великий апельсин
- 1 рожевий грейпфрут
- 11 г желатину
- 2 ст. ложки меду
- Трохи ванільного екстракту
Спосіб приготування:
- З грейпфрута необхідно вичавити сік (вийде близько 180 мл) і процідити, щоб позбутися від кісточок. Замочити в отриманій рідини желатин.
- Мандарини і апельсин потрібно філірувати. Мандарини очистити, розділити на часточки, акуратно підрізати білу капсулу і, вивернувши часточку, дістати м'якоть. У апельсина просто зрізати шкірку разом з перетинкою, а потім вирізати ножем кожну часточку. Сік з решти вичавити.
- М'якоть апельсинів і мандаринів подрібнити в блендері.
- Не доводячи до кипіння грейпфрутовий сік, розпустити желатин, а потім додати мед, ванільний екстракт і перемішати до розчинення. Змішати з подрібненою мандариново-помаранчевою м'якоттю.
- Розлити по формах або невеликим келихах і дати в холодильнику застигнути.
Як подавати желе
При необхідності дістати желе з форм. Подавати разом зі збитими вершками і тертою лимонною цедрою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити желе "Бите скло" .