День подяки 2019: класичний журавлинний соус від Марти Стюарт

25 листопада 2019, 10:06
Марта Стюарт – відома американська ведуча і кулінар

Соус з журавлини ідеально підходить Стрільцям

На День подяки американці традиційно готують запечену індичку, гарбузовий пиріг і журавлинний соус. У 2019 свято випадає на 28 листопада.

Дивіться відео, як підготуватися до Дня подяки 2019:

Реклама

У журавлинному соусі від Марти Стюарт поєднуються кислуваті ягоди, ароматний апельсин і пряна кориця. Такий соус можна подавати не тільки до запеченої птиці, але і додавати в чизкейки або морозиво.

Читайте також:

Реклама

Класичний журавлинний соус

Час приготування:

  • 25 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 151 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 680 г свіжої або замороженої журавлини (6 чашок)
  • 1 1/4 чашки цукру
  • 4 широких смужки апельсинової цедри
  • 1 склянка свіжого апельсинового соку
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • Сіль
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. У каструлі змішайте журавлину, цукор, цедру апельсина і сік, корицю, 1/4 чайної ложки солі і 1/4 склянки води.
  2. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть, помішуючи, до тих пір, поки журавлина не лопне і суміш не загусне, 12-15 хвилин. У процесі охолодження соус стане ще густішим.
  3. Зніміть з вогню; нехай охолоне повністю.

Як зберігати журавлинний соус

Соус з журавлини перекласти в стерилізовану банку з кришкою і тримати в холодильнику близько тижня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про головні страви американського Півдня і ділилися рецептом традиційного салату "Коул слоу" .