Чудо-рецепты из хвои: лучшие идеи от Евгения Клопотенко

11 січня 2019, 14:15
Чудо-рецепти з хвої: кращі ідеї від Євгена Клопотенко Виявляється, ялинку можна вживати в їжу

Після Нового року домашні ялинки почали потроху виносити на сміття, але особливо хазяїновиті радять не поспішати – виявляється, хвою можна приготувати. 

Після новорічних свят більшість опитаних українців ялинку викидають на смітник. Деякі чули і про інше застосування: віддати в зоопарк на корм тваринам. Інші свідомі громадяни відносять ялинки в пункти прийому – на подальшу переробку.

Реклама

Але це не найоригінальніше, що можна зробити з ялинкою. Виявляється, її можна з'їсти! Шеф-кухар Євген Клопотенко каже: ялинка – досить популярна приправа.

"Спеція, яку використовують майже в кожному ресторані в цілому світі – розмарин. А він за структурою схожий на звичайну хвою", – розповів кухар.

Євген ділиться з нами рецептами. Перший – м'ясо в сосновій хвої. Для приготування пряного маринаду кулінар радить подрібнити пахучі голки. Використовувати в їжу ялинку можна і іншим способом – зробити чіпси з ялинкового стовбура.

Реклама

"Під корою ялинки, під верхнім шаром, є біла частинка. Цю частинку треба дуже тонко нарізати. Білі дерев'яні штучки треба кинути у фритюр", – поділився рецептом кухар.

Ялинка стане в нагоді і на десерт. З неї можна приготувати незвичайне варення: проварити з цукром протягом приблизно півтори години і закрити в банки.

А з ялинкових голок можна зробити чай, якщо додати трохи імбиру і лимона. Однак перед тим, як використовувати в їжу будь-яку частину ялинки, слід переконатися, що її не обробляли хімікатами.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне варення з ялинкових шишок.