Мандарини – один з головних символів Нового року. Але якщо їсти їх просто так вам набридло, Даша Малахова пропонує перетворити фрукти на ароматний новорічний десерт. Для цього досить додати горілку і розмарин до мандариновому соку і приготувати святкове желе.
Мандаринове желе з розмарином
Складові:

- 7-8 шт. середніх мандаринів
- 2 ст. цукру
- 2 1/2 ст. горілки
- 2 ст. л. желатину
- сік лимона
- розмарин
Рецепт приготування:
- Залийте желатин склянкою холодної води і дайте йому набрякнути.
- Тим часом, вичавіть сік з мандаринів. При необхідності перецідіть.
- Змішайте в невеликій каструльці мандариновий і лимонний соки, цукор і горілку, доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню і охолодіть хвилин 5-10.
- Розчиніть у мандариновому сиропі желатин.
- У кожну форму покладіть по гілочці розмарину і залийте мандариновим сиропом. Поставте желе застигати в холодильник.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як легко витягти панна котту з формочок. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом желе з шампанським від Лізи Глинської.
Дивіться відео, як приготувати мандарини в шоколаді: