Що з'їсти, щоб не поправитися взимку: секрети схуднення від П'єра Дюка

5 січня 2016, 12:46
Взимку, коли на вулиці майже немає світла, організм людини потребує енергії і задоволення, які отримуємо в тому числі за допомогою їжі.

Дюкан радить прислухатися до свого тіла. Фото: instagram/dukanofficial

Багато хто помічав, що в холодну пору року апетит посилюється і ризик набрати зайві кілограми збільшується. Знаменитий французький доктор П'єр Дюка розповів секрети схуднення в зимовий час.

Сезон впливає на раціон і дієту

Реклама

Взимку, коли на вулиці майже немає світла, організм людини потребує енергії і задоволенні, які отримуємо в тому числі за допомогою їжі.

Фото: instagram/dukanofficial

Реклама

Які дієтичні продукти можуть підняти настрій в негоду

"Використовуючи мій метод дієти, у вас немає обмежень у кількості продуктів: ви можете їсти їх стільки, скільки захочете", – зазначив Дюкан.

За його словами, такий спосіб харчування призводить до приємного відчуття наповненості. Ви не відчуваєте себе "порожніми".

Реклама

Крім того, під час дієти з його системі ви можете себе балувати.

"Наприклад, я обожнюю лосось. Не відмовляйте собі в улюблених продуктах! При цьому важливо не просто насолоджуватися ними, але привчити себе до приготування їжі. Не купуйте додому готові страви з супермаркету – просто підберіть хороші інгредієнти, які будуть вам досконально відомі, приготуйте до ним смачний соус, гарячий. І обов'язково їжте сидячи, перетворюючи споживання їжі в трапезу. Не їжте, що називається, між однією і іншою дверима, бігаючи і метушачись", – рекомендує доктор.

Як правильно вибирати їжу, щоб не поправитися

"Мої рекомендації – це відсутність дієти! Але виключіть хліб. Тільки уявіть: сидите ви за столом, чекаєте зміни страв, берете собі шматочок за шматочком – і в підсумку з'їдаєте набагато більше мучного, ніж ви планували", – радить Дюкан.

Фото: instagram/dukanofficial

При цьому доктор рекомендує з усіх видів алкоголю вибрати один келих хорошого вина. "Але тільки один! І половина порції десерту. А в іншому їжте, як і скільки хочете!" – Додав він.

Яка відмітна звичка французів в їжі

"Ми готуємо. Ймовірно, набагато більше, ніж жителі інших країн. А адже коли ми самі створюємо страви, ми чудово розуміємо, що в них має перебувати: скільки солі, скільки масла в їжі – ми можемо це контролювати і харчуватися усвідомлено", – запевняє Дюкан.

Що важливо робити тим, хто почав худнути

Знаменитий француз рекомендує прислухатися до потреб вашого організму і тіла.

Фото: instagram/dukanofficial

"Коли ми піклуємося про свою стрункість, ми не можемо "наказати" організму надати собі певну форму: тіло саме худне там, де вважає за потрібне. Тому складно дати тут конкретну відповідь. Важливо знати потреби свого тіла і стежити за ним. Я, наприклад, зауважив, що уникаючи цукру, ми починаємо худнути в області живота", – зазначив Дюкан.