Що з'їсти, щоб не хворіти: ТОП-20 продуктів для імунітету

28 вересня 2016, 11:28
Обов'язково включіть в свій раціон білок і жири

Інжир дуже корисний. Фото: instagram.com/ta_zhu

Осінь – небезпечний час, коли навколо витають різні віруси і сезонні застуди можуть підкосити в будь-який момент. Щоб пережити період застуд і вірусів з найменшими втратами, варто подбати про свою імунну систему.

Сайт Домашний очаг зібрав ТОП-20 найбільш корисних продуктів для зміцнення своєї імунної системи.

Реклама

Відзначається, що для підтримки організму в осінній період, необхідно включити в свою імунну дієту якомога більше білкової їжі. Адже саме вони містять необхідні організму амінокислоти, які синтезують імуноглобулін.

За словами експертів, необхідна добова норма білка становить всього 100 грамів.

Друга важлива складова дієти для імунітету – ліпіди. Вони служать основою для клітин імунної системи, стінок лімфоцитів і макрофагів: клітин, які безпосередньо атакують ворога і потім утилізують його останки.

Реклама

У добу експерти рекомендують приймати всього 30 грамів жирів, тому за талію переживати не варто. Просто заправляйте салат олією, а на зерновий тост з ранку намащуйте вершкове масло.

ТОП-20 продуктів, які підвищують імунітет

  • Насіння, горіхи
  • Бобові
  • Гречана крупа
  • Нежирне м'ясо
  • Риба
  • Житній хліб
  • Цибуля
  • Морква
  • Капуста
  • Буряк
  • Гарбуз
  • Яблука
  • Банани
  • Інжир
  • Курага
  • Ізюм
  • Чорнослив
  • Хрін
  • Гірчиця
  • Імбир