Що приготувати на сніданок: три рецепти рисового пудингу

11 серпня 2020, 09:04
Різні рецепти приготування солодкого рисового пудингу

Рисовий пудинг

Рисовий пудинг – це неймовірно ситна і смачна страва, яка відмінно підійде для сніданку. Він стане хорошою альтернативою звичній рисовій каші на молоці. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів, які ви зможете легко повторити на власній кухні.

Рисовий пудинг на топленому молоці

Рисовий пудинг

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 70 г рису
  • 500 мл топленого молока
  • 150 г вершків для збивання 33-38%
  • 1 ст.л. цукру
  • Ягоди – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Рис промити і висипати в каструлю. Влити молоко.
  2. Поставити на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 40 хвилин. Час від часу помішуйте, іноді може підгоріти.
  3. В кінці додати цукор, перемішати і остудити. Поставити в холодильник і дати охолонути.
  4. Збити холодні вершки і додати в кашу, попередньо її розім'явши.
  5. Розкласти по мисках, прикрасити кислими ягодами, шоколадною стружкою або меленою корицею.

Рисовий пудинг з грушею і горіхами

Рисовий пудинг з грушею

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Складові:

  • 200 г рису арборіо
  • 500 мл молока
  • 2 великі груші (очищені від шкірки)
  • 5 ст. л. цукру
  • 1/2 пакетика ванільного цукру
  • Жменя колотих горіхів (фісташок або мигдалю)

Дивіться відео, як зробити італійський рисовий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Рис залити молоком, довести до кипіння і варити на невеликому вогні під закритою кришкою 15-20 хвилин.
  2. В готовий і злегка остиглий рис додати цукор, ваніль і нарізані невеликими скибочками груші (частина шматочків груші залишити для прикраси пудингу). Перемішати.
  3. Перекласти рисово-грушеву суміш у жароміцну форму і запікати в духовці 10-15 хвилин при 180 °С.
  4. Дати охолонути і подавати до столу з скибочками груші і горіхами. За бажанням полити десерт медом або кленовим сиропом.

Рисовий пудинг в духовці з сиром і сухофруктами

Рисовий пудинг в духовці

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 1 стакан круглозерного рису
  • 3 склянки молока
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 3-4 ст.л. цукру
  • 200 г пастоподібного сиру
  • 1 яйце
  • 2 білки
  • 50 г кураги
  • 50 г родзинок
  • Дрібка солі
  • Панірувальні сухарі

Спосіб приготування:

  1. Рис розмолоти в блендері протягом 2-3 хвилин. Потім промити і залити холодною водою так, щоб вона була на 1 см вище рівня крупи. Поставити на середній вогонь.
  2. Як тільки вода википить, додати молоко і варити на слабкому вогні до готовності каші, 15-20 хвилин. У гарячу кашу додати сіль і вершкове масло.
  3. Нагріти духовку до 170 °С.
  4. Змішати сир з яйцем і цукром.
  5. Додати до рису, ретельно перемішати і додати сухофрукти.
  6. Білки збити до м'яких піків. Акуратно ввести в суміш лопаткою.
  7. Форму змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти рисову масу в форму, розрівняти лопаткою.
  8. Поставити в духовку на 40-45 хвилин.
  9. Десерт можна їсти як теплим, так і охолодженим, доповнивши сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лінивої вівсянки в банці з ягодами, а також розповідали, як врятувати пересолену рисову кашу.